Senzačné pastelky pre drobné detské prstíky

26.04.2018 20:26

Pre deti je kreslenie jeden z prvých spôsobov ako vyjadriť, čo si želajú, čo cítia a čo majú rady bez toho, aby museli čokoľvek povedať. Všetky detské fantázie a vnemy zrazu dostávajú tvary a farby a stávajú sa z nich reálne nereálne kontúry, keď môže byť obloha zelená a tráva modrá. Doprajte preto svojim deťom kvalitné pastelky STABILO® EASYcolors, s ktorými ich bude kreslenie baviť ešte viac a vďaka trojhrannému tvaru a špeciálnym úchopovým drážkam im dáte ten najlepší základ pre správne držanie písacích potrieb.

Väčšina detí kreslenie zbožňuje. Maľovanie však nie je iba zábava, ale aj dôležitá súčasť rozvoja. Pohyby prstov pri kreslení aktivujú mozgové oblasti spojené s myslením, vyjadrovaním a krátkodobou pamäťou. Navyše je to aj prvý krok k príprave na písanie v škole. Nechajte teda deti podľahnúť ich fantázii a spoločne tvorte.

Hneď od začiatku nezanedbajte dva dôležité prvky: zaobstaranie kvalitnej výbavy a správne držanie pasteliek. V prípade pasteliek je dôležitý predovšetkým ich tvar – respektíve ergonómia – a kvalitná tuha. Pýtate sa, prečo tuha? Ak je v pastelke nekvalitná tuha so zlým pigmentom, dieťa na pastelku príliš tlačí. Tlak v prstoch sa potom celou rukou prenáša až ku krčnej chrbtici, čo môže byť v budúcnosti príčinou zdravotných problémov. Nemenej dôležitý je aj ergonomický tvar, vďaka ktorému môžete nenásilne trénovať správny úchop už od útleho veku. Trojhranné pastelky STABILO® EASYcolors padnú do detskej ruky úplne ideálne. Ergonomické priehlbinky navyše prsty intuitívne navedú k správnemu úchopu, čo vášmu dieťaťu v budúcnosti veľmi pomôže – najviac to oceníte pri nástupe do prvej triedy.

Pastelky STABILO® EASYcolors sú dostupné vo variantoch pre pravákov aj ľavákov. Ruka na obale s červeným pozadím a písmenom R označuje pastelky pre pravákov a ruka so žltým pozadím a písmenom L zasa pre ľavákov. Bonusom sú štítky na každej pastelke, a tak ich môžete neporiadnym ratolestiam podpísať. Ak nepomôže ani podpísaný štítok, chýbajúce pastelky možno dokupovať aj jednotlivo. Pastelky sú dostupné po 6 ks za 8,50 eur a po 12 ks + strúhadlo za 17,17 eur. Cena jednej pastelky je 1,42 eur.

Mohlo by vás zaujímať:

 

 
 

Kresby vašich detí môžu odhaliť skryté túžby aj obavy