Ceruzka, ktorá naučí predškoláka správnym návykom

26.04.2018 20:36

Azda neexistuje dieťa, ktoré by nerado kreslilo. Zatiaľ čo niektorí malí umelci si berú na mušku biele steny či nábytok, pokročilejší „expresionisti“ už svoje abstrakcie zhmotňujú aj na papieri. Všimli ste si však niekedy, ako vaše dieťa drží ceruzku alebo pastelku? A vedeli ste, že keď dieťa začína kresliť a písať, treba venovať pozornosť výberu správnych písacích pomôcok? Ergonomická ceruzka STABILO® EASYgraph pomáha deťom naučiť sa kresliť a písať nielen jednoducho, ale hlavne správne, a tak si môžu vytvoriť písacie návyky, ktoré zužitkujú aj v škole.

Keď je už reč o správnom písaní, máme na mysli predovšetkým dobrý úchop. Grafitová ceruzka STABILO® EASYgraph má proporcie, ktoré boli nemeckými odborníkmi na písanie a ergonómiu vyvinuté špeciálne pre detskú ruku - trojhranný tvar a vyrezané nekĺzavé priehlbinky, ktoré dieťa intuitívne navádzajú k správnemu úchopu ceruzky a zaručujú pohodlné a uvoľnené písanie. Šírka hrany je pritom 9 mm, čo je odporúčaná hrana pre predškolákov a školákov.

Pri výbere ceruzky treba venovať pozornosť aj tuhe. Tá by mala byť mäkká a kvalitná, aby zanechávala sýtu stopu bez toho, aby muselo dieťa vyvíjať nadmerný tlak. U grafitových ceruziek teda vyberajte tuhu s označením HB, ako v prípade STABILO® EASYgraph, ktorá je vhodná na kreslenie aj písanie a neskôr aj na skicovanie a tieňovanie.

STABILO® EASYgraph je prvou ergonomicky tvarovanou grafitovou ceruzkou, ktorú môžete kúpiť vo variante pre praváka (s červeným zakončením) aj ľaváka (so žltým zakončením) a v piatich farebných prevedeniach. Podareným vylepšením je aj štítok na ceruzke, ktorý si dieťa môže podpísať, takže ceruzku nikdy nestratí. Odporúčaná cena: 1,42 eur.

 

Mohlo by vás zaujímať:

 

 
 

Kresby vašich detí môžu odhaliť skryté túžby aj obavy