Aké drinky namiešali víťazi 16. ročníka súťaže Hubert Cup?

27.06.2016 10:27

Slnko, drink s osviežujúcim sektom a ľadom v ruke k letu skrátka patria! V tomto štýle sa konala aj medzinárodná barmanská sútaž Hubert Cup, v ktorej si zmerali svoje sily najlepší barmani a barmanky z celého sveta. Skvelú šou ste mohli zažiť 18.júna 2016 vo vonkajších priestoroch reštaurácie Savoy, hotela Radisson Blu Carlton v Bratislave. Spoločnosť Hubert J.E. v spolupráci so Slovenskou barmanskou asociáciou a magazínom Inbar & Restaurant otvorilo prestížnou súťažou Hubert Cup letnú sezónu už po šestnásty krát. Súťažilo sa v dvoch kategóriách v miešaní drinkov na báze sektu: Sekt Coctail a Flair. Víťazom súťažnej kategórie Sekt Coctail sa stala Šárka Seibertová a v kategórií Flair bol najlepší Miroslav Kľačanský.

Na medzinárodnej barmanskej súťaži Hubert Cup sa predstavili profesionáli z barmanského odvetvia, ktorých  hodnotila odborná komisia na čele s viceprezidentom Slovenskej barmanskej asociácie, Jánom Šuchtom. Hodnotenie súťažiacich spočívalo vo všetkých aspektoch, ktoré chuť a dizajn správne namiešaného drinku ovplyvňujú.

Tento ročník bol zaujímavý faktom, že do finále v kategórií Sekt Coctail sa prebojovali dve ženy, čo svedčí o tom, že záujem o miešanie alkoholických drinkov nie je len čisto mužská záležitosť. „Veľmi nás teší každoročná medzinárodná účasť na súťaži a fakt, že do súťaže sa hlásia stále nové tváre barmanského odvetvia. V kategórií Sekt Cocktail sme mali tento rok mladučkú Slovenku, ktorá sa nebála ukázať talent, ktorý skrýva a získala tretie miesto. Bolo mi cťou jej osobne odovzdať diplom s cenou a verím, že jej úspech podporí ďalších mladých barmanov v zapojení sa do prestížnej súťaže s kreatívnymi nápadmi na miešanie drinkov,“ hovorí konateľ Hubert J.E pre marketing Ing. Miroslav Tkáč.

 

Populárna kategória Sekt Cocktail spočíva v namiešaní drinku s použitím maximálne šiestich ingrediencií, vrátane sektu Hubert. Súťažiaci majú za úlohu pripraviť 5 porcií alkoholického drinku za vyhradený časový limit 6 minút. Veľmi dôležitou súčasťou súťažného drinku je aj pútavá dekorácia, ktorú majú možnosť si barmani pripraviť vopred. Porota hodnotí nielen chuť a dizajn drinku, ale aj celý priebeh prípravy. Atraktívne prvenstvo získala za kategóriu Sekt Coctail talentovaná Šárka Seibertová z Českej republiky. Jej originálny drink „Yummy Bubbles“ učaroval nie len porote, ale aj divákom, ktorí mali možnosť ho ochutnať. „Inšpiráciu som čerpala z kombinácie aromatickej bazy a hrozna, ktoré spoločne vytvárajú ľahkú a sviežu chuť“, povedala šťastná víťazka.

 

Divácky atraktívna kategória Flair je prehliadkou zručností samotného miešania drinkov, ale aj nezameniteľnej šou. Súťažiaci mali za úlohu pripraviť 3 porcie drinkov za 5 minút. Táto kategória, v ktorej barmani predviedli  svoje umenie bola hodnotená podľa náročnosti trikov, zladenia pohybov s hudbou, či  samotnej interakcie s divákmi. Najväčší talent a originálnu šou predviedol Miroslav Kľačanský, ktorého vystúpenie zaujalo každého diváka z publika. „Trénoval som viac ako 2 mesiace, bolo to síce náročné, ale vyplatilo sa“, zdôveril sa nám spokojný víťaz.

 

 

Šárka Seibertová, jej víťazný drink v kategórii Sekt Coctail: Yummy Bubbles

Zloženie:

  • 1 cl PAVAN likér
  • 1 cl ST.GERMAIN likér
  • 2 cl Seagram’s lime twisted gin
  • 1 cl Lemongrass sirup, Monin
  • doliať Hubert sekt Chardonnay

 

Dekorácia: Kvet bazy s malinou, limetkovou kôrou a lemongrass

 

Spôsob prípravy: šejker

 

Miroslav Kľačanský, jeho víťazný Flair drink: Go Crazy

Zloženie:

  • 2 cl Vodka Gorbatchow citrón   
  • 3 cl Monin Passion fruit pyré             
  • 1,5 cl Monin vanilkový sirup         
  • 1,5 cl Limetová šťava     
  • 3 lístky mäty        
  • doliať Hubert brut        

 

Dekorácia: Passion fruit, mäta

 

Spôsob prípravy: šejker

 

Ďalšie informácie nájdete na stránke www.hubertsekt.sk a https://www.facebook.com/S.Hubertom.mi.zivot.chuti