Zákazníkom McDonald’s sa podarilo vyzbierať 75 396 eur na pomoc detským pacientom v slovenských nemocniciach

13.07.2023 23:03

Zákazníci McDonald’s opäť pomáhali. Vďaka každoročnej obľúbenej charitatívnej zbierke s názvom Ručičky sa im podarilo vyzbierať až 75 396 eur, ktoré poputujú do neziskovej organizácie Ronald McDonald House Charities. Tá už takmer 20 rokov pomáha deťom a ich rodinám spríjemňovať pobyt v slovenských nemocniciach počas hospitalizácie. Najnovšie zrekonštruovala priestory Detskej kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny (DKAIM) v Bratislave.

 

McDonald’s aj tento rok organizoval každoročnú charitatívnu akciu, vďaka ktorej si počas celého júna zákazníci k svojmu obľúbenému jedlu mohli kúpiť aj samolepky v tvare detskej ručičky.  Zakúpené ručičky v hodnote 1 eura si mohli následne ponechať alebo nalepiť v McDonald's na určené miesto ako symbol pomoci. Kúpou nálepiek v tvare ručičky podporili zákazníci pripravované projekty neziskovej organizácie Ronald McDonald House Charities v celkovej hodnote 75 396 eur.

 

V ktorých reštauráciách zbierku zákazníci podporil najviac? Z najvyššej vyzbieranej sumy sa tešili zamestnanci McDonald’s reštaurácie v Banskej Bystrici, odkiaľ si zákazníci odniesli viac ako 7 658 ručičiek. Na druhom mieste sa umiestnila prevádzka McDonald's Pezinok a hneď po nej reštaurácia Žilina-Dubeň.

 

Nesmierne si vážime podporu zákazníkov a zamestnancov, ktorí sa do charitatívnej akcie zapojili. Vďaka ich štedrosti môže nezisková organizácia RMHC aktívne pomáhať hospitalizovaným deťom a ich rodinám v nemocniciach. V pláne sú viaceré významné projekty,“ uviedla Lucia Poláčeková, PR manažérka spoločnosti McDonald’s na Slovensku a v Českej republike. Detská klinika anestéziológie a intenzívnej medicíny (DKAIM) v Bratislave sa od 10. júla pýši novo zrekonštruovanými priestormi. Na najbližšie obdobie je napríklad naplánovaná modernizácia čakární na Klinike pediatrie v Trenčíne.

 

Slávnostné dovzdávanie zrekonštruovaných priestorov Detskej klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny (DKAIM) v Bratislave

Vďaka finančnej podpore a Ing. Arch Martiny Müllerovej, autorky architektonického návrhu, sa podarilo pôvodné nevyhovujúce, neosobné a chladné priestory Detskej kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny (DKAIM) v Bratislave zrenovovať a premeniť na nový, moderný a útulne vybavený priestor s kuchynkou. Slúžiť bude lekárom aj rodičom malých pacientov s potrebou intenzívnej zdravotnej starostlivosti. Finálna cena rekonštrukcie sa vyšplhala na sumu 29 801 eur  bez architektonického návrhu. ,,Sme veľmi radi, že lekári a personál kliniky majú k dispozícii tento moderne zariadený a útulný priestor, v ktorom môžu pracovať a informovať rodičov o zdravotnom stave svojich detí. Sme presvedčení, že aj pekné priestory vyhradené na krátkodobé rozhovory s rodičmi, prispejú k budovaniu dôvery medzi rodičmi a personálom, ktorý sa o dieťa stará,“ povedal MUDr. Peter Bartoň, riaditeľ NÚDCH.

 

Za takmer 20 rokov svojej existencie pomohla nezisková organizácia RMHC zrekonštruovať detské oddelenia už v 11 nemocniciach na Slovensku, pričom výška pomoci sa vyšplhala na viac ako 910-tisíc eur.

Týmto projektom sme zároveň nadviazali na našu dlhodobú pomoc NÚDCH, kde sme v minulosti zrekonštruovali sedem priestorov spoločných jedální a herní na viacerých detských oddeleniach, rekonštrukciu nemocničných izieb a nákup prístrojov za viac ako 337.929 eur,“ dodáva Hana Erat, riaditeľka neziskovej organizácie RMHC. Slávnostné odovzdávanie nových priestorov nemocnici NÚDCH sa uskutočnilo v pondelok 10. júna o 11:00 v priestoroch nemocnice.

 

Celoročná podpora RMHC

Zákazníci McDonald's majú možnosť podporiť organizáciu RMHC aj mimo tejto kampane. Príjmy neziskovej organizácie tvoria najmä príspevky do kasičiek v reštauráciách McDonald’s či predaj symbolických ručičiek, ktoré sa dajú zakúpiť nielen na prevádzkach McDonald’s, ale aj pri objednávke cez partnerské donáškové služby. Polovica z tržieb z predaja hranolčekov počas McHappy Day, príjem z 2 %, ale aj príspevky priamo od spoločnosti McDonald’s a od rôznych darcov taktiež putujú na podporu pripravovaných projektov. Päť centov z každého predaného menu Happy Meal venujú franšízoví partneri. Vďaka konceptu reštaurácií novej generácie môžu zákazníci prispievať na aktivity neziskovej organizácie RMHC aj prostredníctvom zaokrúhľovania pri platbe na digitálnych kioskoch.

Fotogaléria: Zákazníkom McDonald’s sa podarilo vyzbierať 75 396 eur na pomoc detským pacientom v slovenských nemocniciach