Wellness u vás doma

23.05.2024 22:51

Po namáhavom dni alebo týždni, plnom naháňania sa za povinnosťami, je príjemné a osviežujúce dopriať si čas na odpočinok a relaxáciu. Za wellnessovými zážitkami pritom nemusíte cestovať, môžete si ho jednoducho spraviť aj v domácom prostredí.

Čas pre seba

Najdôležitejšou časťou domáceho wellnessu je urobiť si čas pre seba a oznámiť to aj svojim blízkym, ktorí vás nebudú vyrušovať a „otravovať“. Zopár hodín vydrží domáci svet aj bez vašej asistencie a rodinní príslušníci si hravo poradia aj bez vás. Možno to na prvýkrát nevyjde, treba ich na to len naučiť, aby rešpektovali váš čas pre seba.

Voňavé pomôcky

Čas je naplánovaný a teraz si ho len užívajte. Na domáci wellness kúpeľ môžete použiť rôzne prípravky, ako sú soli, oleje, mydlá či šumivé prísady. Nechajte sa rozmaznávať a stavte na kvalitné prírodné produkty. Oddychový zážitok podporíte vôňou – napríklad levanduľová vôňa má upokojujúce účinky, uvoľňuje nervové napätie, potláča pocity paniky a strachu a napomáha vytvoriť duševnú a emocionálnu rovnováhu. Výborne pomáha pri nespavosti. Vôňa ruže pôsobí pri depresii, nespavosti, pri nervovom napätí, ženských ťažkostiach a smútku. Pomarančová vôňa uľavuje pri preťažení a pomáha udržiavať čistú myseľ, účinná je aj pri infekciách a dýchacích ťažkostiach.

Ako v luxusnom hoteli

Po kúpeli sa osušte kvalitným uterákom, napríklad z egyptskej bavlny, ktorá je absolútnou špičkou. Považuje sa za najkvalitnejšiu bavlnu na svete, vďaka svojim prirodzene dlhým vláknam sa vyznačuje extrémnou savosťou, úžasnou hebkosťou a dlhou životnosťou. Skvelú ponuku nájdete v kolekcii uterákov od spoločnosti Matějovský, práve teraz aj v jarnej akcii so zľavou. Po kúpeli sa odporúča zostať v teple, preto sa priam žiada zabaliť sa do župana. „Pre veľký záujem klientov sme do našej ponuky Wellness kolekcie zaradili luxusné bavlnené župany v prírodných pastelových farbách. Sú neuveriteľne hebké a s dokonalými úžitkovými vlastnosťami, preto si ich zamilujete nielen pri domácom wellnesse,“ hovorí Martina Matějovská, riaditeľka spoločnosti Matějovský, tradičnej českej značky posteľných obliečok a bytového textilu.

 

Svoj domáci wellness môžete doplniť aktivitami, ktoré vás upokojujú, potešia a robia vám radosť. Vítané sú sviečky, hudba, obľúbené knihy a zdravé občerstvenie, ale aj pôžitkárske maškrty.

 

Zdroj foto:

 Inšpirácia – Matějovský

 

 

Fotogaléria: Wellness u vás doma