Vytvorme #SPOLU lepší svet pre ženy

09.09.2020 10:26

Prioritou pre kozmetickú spoločnosť AVON sú ženy. Právom oslavujú silu každej jednej, obzvlášť ak je to onkologická pacientka, ktorá zvádza svoj životný boj. Zdravé prsia nie sú samozrejmosť, nezabúdajte na prevenciu a samovyšetrenie prsníkov. Práve na to poukazuje nová kampaň projektu AVON za zdravé prsia, ktorá vrcholí v októbri, mesiaci boja proti rakovine prsníka. A hoci sa tohtoročný AVON Pochod nekonal, všetci môžeme práve v októbri podporiť boj za zdravé prsia, tak ako to urobil AVON sumou 5 000 €.

 

Ochorenie rakoviny prsníka je v celosvetovom meradle tretím najčastejšie sa vyskytujúcim nádorovým ochorením. Každoročne u nás pribúda viac ako 2 000 pacientov s touto diagnózou. Pre včasné odhalenie je nevyhnuté, aby si ženy pravidelne samé vyšetrovali prsníky a tiež absolvovali preventívnu prehliadku u svojho gynekológa. Tieto skutočnosti si plne uvedomuje spoločnosť AVON, ktorá sa problematike rakoviny prsníka venuje už viac ako 20 rokov prostredníctvom projektu AVON za zdravé prsia, ktorého cieľom je starostlivosť o zdravie žien, zvýšenie povedomia verejnosti o tomto ochorení a podpora výskumu v tejto oblasti. Doteraz sa jej celkovo podarilo darovať viac ako 20 mil. na screeningové programy vo svete a odovzdala už viac ako 1 miliardu dolárov na témy súvisiace so zdravím a bezpečnosťou žien.

 

Keďže sa kozmetická spoločnosť zaviazala, že do konca tohto roka nebude organizovať hromadné podujatia, tým pádom ani charitatívne podujatie AVON Pochod, prichádza s kampaňou počas októbra, ktorej cieľom je nielen poukázať na prevenciu, ale aj pomôcť a podporiť onkologické pacientky. Celosvetovo je október mesiacom boja proti rakovine prsníka a venuje sa mu veľká pozornosť. Inak tomu nie je ani u nás. Nositeľkami hlavnej myšlienky a tvárami jesennej kampane sú inšpiratívne ženy, ktoré svoj boj úspešne vyhrali. Teraz sa snažia šíriť osvetu aj medzi ďalšími ženami, ktoré povzbudzujú v najťažších životných chvíľach.

 

Zónová manažérka Daša Hátašová sa stala medzi AVON Ladies pomyselnou ambasádorkou projektu AVON za zdravé prsia a ochotne o rakovine prsníka rozpráva. Práve vďaka jej angažovanosti ako dobrovoľníčky na projekte mala dostatok informácií o ochorení a podarilo sa a jej včas zachytiť príznaky. Dôležité bolo, že v danom období nepodcenila prevenciu, prsníky si pravidelne vyšetrovala sama a chodila tiež na preventívne prehliadky. Erika Mokrý je zas žena, ktorá ochotne a s láskou venuje svoj čas OZ Tak trocha inak, ktorého je zakladateľkou a riaditeľkou. Pomáha tak ženám popasovať sa s neľahkou situáciou, zodpovedať im otázky, ktoré si sama kládla pri oznámení diagnózy, a zároveň sa snaží, aby sa napriek všetkému stále cítili krásne. Na rakovinu prsníka sa pozerá trochu inak, s humorom, ktorý jej v tom období pomohol a ďalej aj pomáha.

 

Pomocnú ruku onkologický pacientkam môže podať každý, a to viacerými jednoduchými formami, ktoré si AVON pripravil v rámci kampane:

 

·         Kúpou niektorého z troch špeciálnych kozmetických setov dostupných na konci septembra cez www.avon.sk a od polovice októbra aj prostredníctvom Avon Lady. Kozmetická spoločnosť vyzýva aj ostatných ľudí, aby sa pridali k boju za zdravé prsia. Podporte #SPOLU s nami projekt občianskeho združenia Tak trocha inak – Štartovacie balíčky pre bezvlásky. AVON podporí projekt sumou 5 000 € a zároveň sa zaväzuje, že z každého predaného setu daruje 1 € na zbierku občianskeho združenia Tak trocha inak.

 

·         Kúpou charitatívneho trička*, ktoré je v ponuke v dámskom, pánskom aj detskom prevedení cez www.avon.sk alebo AVON Lady. Každé jedno tričko je zdrojom finančnej podpory pre spomínané občianske združenie a ich projekt. Ten má pomôcť ženám s diagnózou rakoviny prsníka pomôcť prekonať prvotné obavy a cítiť sa krásne žensky.

 

·         Dobrovoľným finančným darom priamo na účet občianskeho združenia Tak trocha inak. Spoločnosť Avon, ktorá sa dlhodobo angažuje v boji za zdravé prsia, v spolupráci s občianskym združením Tak trocha inak, ktoré je vyhlasovateľom verejnej zbierky Avon Pochod 2020, vyzýva k podpore projektu aj zaslaním ľubovoľného finančného príspevku na účet zbierky SK29 0200 0000 0042 3147 4754 s poznámkou „Avon dar“.

Zodpovedne k boju za zdravé prsia pristupujú aj partneri - NUTREND, DIVAS, Prvá stavebná sporiteľňa, HC ´05 iClinic Banská Bystrica, Panta Rhei, Eurovea, Rádio Expres, Televízia Markíza a časopis Zdravie, ktorí sa rozhodli zapojiť do kampane a prispeli finančne alebo materiálne. #SPOLU zvládneme odovzdať viac ako 25 000 €. Vyzbierané finančné prostriedky poslúžia na realizáciu projektu – „Štartovacie balíčky pre bezvlásky“ OZ Tak trocha inak. Začiatkom novembra po vyhlásení dosiahnutých výsledkov zbierky budú k dispozícii vo vybraných nemocniciach balíčky ženám, ktorým diagnostikovali rakovinu prsníka. Každý balíček obsahuje brožúru s odpoveďami na najčastejšie otázky, šatku a rúž AVON.

 

Starajte sa o svoje prsia pravidelne a pripomeňte dôležitosť prevencie aj ďalšej žene vo vašom okolí. Viac informácií o novej kampani a boji za zdravé prsia nájdete na www.avon.sk, www.zdraveprsia.sk a FB Avon za zdravé prsia.

 

* Tričká a ostatné charitatívne symboly sú predávané v mene a na účet o.z. Tak trocha inak. Zisk z predaja zakúpených tričiek a ostatných charitatívnych symbolov putuje na konto verejnej zbierky “AVON Pochod 2020″, realizovanej občianskym združením Tak trocha inak