Výnimočné momenty s luxusným ciderom Stassen

23.06.2017 12:43

Spoločnosť HEINEKEN Slovensko prináša na slovenský trh exkluzívnu novinku v podobe luxusného belgického cideru značky Stassen v troch chuťových variantoch – Brut, Cuvée Rosé a Grand Cru. Tento prvotriedny cider pochádza z dielne známej rodiny Stassenovcov, ktorá sa výrobe ciderov venuje už od roku 1895 a vďaka ktorej uzrel svetlo sveta vôbec prvý ochutený cider na svete. Dnes je výrobný závod Stassen súčasťou koncernu HEINEKEN a zároveň výkumno-vývojovým centrom spoločnosti pre cider. HEINEKEN je významným hráčom na globálnom trhu so ciderom, je zároveň aj najväčším pestovateľom jabĺk určených na výrobu cideru vo svete s výmerou viac ako 3500 hektárov vo Veľkej Británii a v Belgicku. Prémiová značka Stassen tak doplní portfólio ciderov spoločnosti na slovenskom trhu, ktoré aktuálne tvorí celosvetovo najpopulárnejší Strongbow a tohtoročná novinka Lišiak zo Sadu, ktorá ponúka domácu kvalitu za dobrú cenu.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt stassen cider

Nápoj cider sa od uvedenia na slovenský trh teší rastúcemu záujmu zo strany konzumentov, o čom svedčí aj aktuálny 84% objemový trhový podiel ciderov pod záštitou HEINEKEN-u na Slovensku. Po uvedení značky Strongbow a Lišiak zo Sadu prichádza spoločnosť s ďalšou jedinečnou značkou prémiového cideru Stassen. „Slováci si cider skutočne obľúbili, o čom svedčí aj fakt, že priemerný Slovák si v minulom roku zakúpil najviac ciderov značky  Strongbow hneď po Veľkej Británii, ktorá je kolískou tohto nápoja,“ uviedol Peter Nikodem, Brand manager značky Stassen.

Produktový rad ciderov Stassen pozostáva spolu z troch unikátnych chutí, ktoré sa od seba odlišujú použitím rozdielnych odrôd jabĺk a ich kombinácií v procese výroby. Použité odrody sa pestujú vo vápencovej pôde v nadmorskej výške 200 m.n.m. Jedinečnú chuť ciderov Stassen z týchto špecifických odrôd korunuje použitie svetoznámych kvasníc z regiónu Champagne, ktoré nápojom dodávajú okrem delikátnej chuti aj punc luxusu. „Voláme ho preto aj šampanským medzi cidermi. Rad Cidrerie Stassen je skutočne to najlepšie a ukrýva v sebe viac ako 120 rokov skúseností,“ dodáva Peter Nikodem, Brand manager značky Stassen.

Stassen Cidre Brut je prémiový šumivý cider vyrobený z horkosladkých jabĺk s nádychom hrušky, ktoré sa pestujú v regiónoch Aubel a Liége v Belgicku. Má nádhernú zlatú farbu, sviežu chuť s tónmi dreva a bielych kvetov. Zanecháva príjemne lahodný pocit v ústach.

 

Názov: Stassen Cidre Brut

Objem: 750 ml

Obsah alkoholu: 7,4 %

Odporúčaná cena: 6,99 Eur

Stassen Cidre Cuvée Rosé je prémiový šumivý cider vyrobený z čerstvej šťavy zo vzácnych červených a dezertných jabĺk, ktoré sa pestujú v sade v belgickom regióne Liège. Má svetlý ružový odtieň, rafinovanú a bohatú vôňu s tónmi červeného ovocia. Tento ružový cider sa vyznačuje svojou výraznosťou a harmóniou chuti.

Názov: Stassen Cidre Cuvée Rosé

Ocenenie: Gold Monde Selection Award (ocenenie za výnimočnú kvalitu)

Objem: 750 ml

Obsah alkoholu: 7,4 %

Odporúčaná cena: 6,99 Eur


Stassen Cidre Grand Cru je prémiový šumivý cider vyrobený z čerstvej šťavy z kombinácie horkosladkých a dezertných jabĺk z regiónu Aubel v Belgicku. Je stelesnením 120 rokov zručnosti rodiny a cidrovne Stassen. Výsledkom je výnimočný šumivý cider s jemnými bublinkami, jantárovou farbou a dlhým ovocným záverom.

Názov: Stassen Cidre Grand Cru

Ocenenie: Gold Monde Selection Award (ocenenie za výnimočnú kvalitu)

Objem: 750 ml

Obsah alkoholu: 8,2 %

Odporúčaná cena: 6,99 Eur

Prémiový cider značky Stassen bude dostupný v troch chuťových variantoch v 750 ml sklenených fľašiach v prémiových prevádzkach segmentu Horeca.

Rodina Stassen z Aubel-u

Belgická rodina Stassenovcov má takmer 125 rokov skúseností s výrobou a spracovaním ciderov. Ich rodinná tradícia siaha až do roku 1895, kedy León Stassen začal vyrábať prvé cidery na svojej farme v údolí Aubel. Láska k nim prešla z otca na jeho syna, tiež Leona, ktorý založil malú ciderovňu. Keď bol po 2. svetovej vojne v Belgicku nedostatok šampanského, jeho 20 ročného syna Jeana napadlo pridať do svojich ciderov CO2 a vytvoril tak nový šumivý recept - alternatívu k šampanskému.