Varte ako profesionál

01.06.2018 11:42

V špičkových reštauráciách sa čím ďalej, tým častejšie môžete stretnúť so spracovaním pokrmov metódou Sous-Vide, teda „vo vákuu”. Potraviny sa pripravujú vo vzduchotesnom obale vo vodnom kúpeli s kontrolovanou teplotou.

Objavte kúzlo metódy Sous-Vide

Vákuové varenie je ako čarovanie. Pripravíte ním výborné pokrmy bez rizika prevarenia. Pokiaľ do vákuových vreciek vložíte napríklad mäso s čerstvými bylinkami, zárukou je, že zostane šťavnaté a krásne zmäkne. Zachová sa prirodzená chuť, šťava a textúra kvalitnej potraviny a to pri rovnomernom ohrievaní v presne teplotne kontrolovanom vodnom kúpeli.

 

Dajte svojmu vareniu bohatú chuť

Metóda Sous-Vide je vhodná pre skladovanie pokrmov a predovšetkým pre predprípravu jedál, ktorú môžete veľmi dobre využiť aj doma. Vákuovacie zariadenie Sous-Vide EVD14900OX so zásuvkou CombiVac a vákuovacie zariadenie Sous-Vide EVD14900OZ umožňuje použitie profesionálnej vákuovacej technológie a vytvorenie výnimočnej chute priamo vo vašej kuchyni. A vďaka vákuovej zásuvke nemusíte čakať hodiny na tradičné marinovanie. Jednoducho vložte potraviny a korenie do vákuovej zásuvky, zavrite veko a stlačte tlačidlo. Mäso a ryby ľahko nasiaknu chutnými a čerstvými bylinkami a to za omnoho kratšiu dobu než obvykle.

 

Jeden z najlepších spôsobov uchovávania pokrmov

Uchovajte vaše jedlo dlhšiu dobu v dobrej kondícii pomocou vákuovacej zásuvky. Môžete si napríklad steakové mäso zavákuovať do vrecka, uvariť ho vo vodnom kúpeli a uložiť ho na vyhovujúcu dobu do chladničky. Stačí len po uvarení vrecko rýchlo schladiť studenou vodou a uložiť v chladničke. Tam bude váš steak čakať na príhodnú chvíľu.

 

Vákuovanie pomocou pary

Vyberte si obľúbené prísady, okoreňte podľa chuti a pripravte v pare. Niektoré multifunkčné parné rúry ponúkajú funkciu Sous-Vide, takže môžete vákuovať priamo pomocou nich.

Modely multifunkčných parných rúr s funkcou Sous-Vide: EVY0841BAX, EOB9956XAX, EOB9851XAX, EOB9851ZOZ.

 

Pre perfektný výsledok

Vrecká Sous Vide E3OS udržujú a maximalizujú prirodzenú chuť pri zachovaní všetkých živín. Sú vhodné pre profesionálne aj domáce použitie na dosiahnutie úžasnej chute a textúry jedla.

 

Viac informácií získate na www.electroluxgroup.com.