Užívajte si ako Južania!

29.10.2019 18:44

Život máme len jeden a častokrát na to zabúdame. Preto by sme si ho mali vychutnávať a s ním aj všetko, čo nám naservíruje. 

La dolce vita, c´est la vie, carpe diem... To sú heslá, ktorými sa riadia mnohé svetové národnosti a užívajú si svoj život naplno. A nezabúdajú na to ani pri dobrej večeri.

Drobnosti, ktoré vytvoria výnimočnosť

Či ide o slávnostnú udalosť, alebo večeru s priateľmi, mnoho ľudí si rado dopraje pred predjedlom a hlavným jedlom aperitív. Ten sa podáva v malom množstve, s cieľom otvoriť chuťové poháriky a následne tak zvýšiť chuť do jedla. Pretože aj pohárik dobrého sektu ako aperitív vie dodať obyčajnej večeri punc slávnosti. Inšpirujme sa tými, ktorí si takto vedia užiť aj obyčajný večer.

Začínajte jedlo aperitívom

Tak ako si Taliani, Francúzi či Španieli vychutnávajú jedlo, tak si bezstarostne a s úsmevom vychutnávajú aj život. Nejedenkrát spoločenskú udalosť alebo aj obyčajnú večeru s výborným jedlom začínajú pohárom sektu. Práve sekt je totiž jedným z najuniverzálnejších nápojov, najmä preto, že ho môžeme podávať k hlavnému jedlu, dezertu, ale aj ako aperitív.

My, Slováci, sme častokrát vychovávaní v duchu toho, že život je trpký, ťažký a nekonečný boj. Presný opak spokojných Talianov a Francúzov, ktorí si radi zájdu na večeru so svojimi priateľmi a aj keď ich peňaženky zívajú prázdnotou, vždy si nájdu drobné na pohár sektu. A prečo sú spokojní ? Lebo sú vonku, sú so svojimi milovanými a vychutnávajú si život. Prečo by sme nemohli začať našu cestu k vychutnávaniu jednoduchým krokom, správnym sektom pri výbornom jedle?

Tajný tip

Nebráňte sa sektu ani vy. Rozlejte si pri najbližšej večeri s priateľmi fľašu dobrého šumivého vína a vychutnávajte život naplno. Jeho jedinečnosť spočíva práve v jeho základe – v bublinkách. Tie vám na jazyku zaručene otvoria chuťové poháriky. Tie jednak pôsobia osviežujúco a taktiež ,,očisťujú“ jazyk. Sekt je taktiež vhodným nápojom, ak sa nevieme rozhodnúť, aký typ vína je vhodný podávať k jedlu. Následne už môžete pokračovať s nápojom vašich preferencií.

 

Fotogaléria: Užívajte si ako Južania!

Záznamy: 5 - 5 zo 5
<< 1 | 2