Tradičná vôňa, ktorá dokáže viac

24.03.2020 11:21
Ako nám môže pomôcť 4711 Pravá kolínska voda
 
Dezinfekčné prostriedky sú už niekoľko týždňov nedostupné, pričom pravidelné umývanie rúk a hygiena majú tú najvyššiu prioritu. 4771 Pravá kolínska voda Eau de Cologne sa vyznačuje nielen osviežujúcou vôňou, ale tiež prísadami, ktoré majú dezinfekčné vlastnosti.
 
Čo dokáže Pravá kolínska voda a ako nám dokáže pomôcť?

Je to niečo veľmi zvláštne: starostlivo vyberaná zmes vysoko kvalitných prísad a éterických olejov, nielen skvelo vonia, ale naozaj bola pôvodne využívaná aj pre svoje liečivé účinky. Zloženie okrem iného obsahuje rozmarín, ktorý má dezinfekčné vlastnosti, rovnako ako upokojujúca ľevandula, ktorá uvoľňuje stres. Vyšší obsah alkoholu o ktorom je známe, že je dezinfekčným prostriedkom, taktiež prispieva k čistiacemu účinku kolínskej vody. 4711 osviežujúce obrúsky obsahujú 79% alkoholu a kolínska voda obsahuje 86% alkoholu – takže majú obzvlášť osviežujúci a upokojujúci účinok na naše telá. Dokonale sa zmestia do vašej kabelky – napríklad do originálnej fľaštičky Molanus s obsahom 25 ml.
 
 
                   
Troška rozptýlenia nikdy nezaškodí: 
 
História 4711 Pravej kolínskej vody 
 

Už viac ako 225 rokov je 4711 Pravá kolínska voda Eau de Cologne známa svojimi blahodarnými účinkami a osviežujúcim vonným zložením. Dokonca Goethe, Napoleon, Katarína Veľká patrili k fanúšikom tejto vône. Jej presné zloženie však dodnes zostáva zahalené rúškom tajomstva
 
Výrobňu vône založil v roku 1792 Wilhelm Muelhens v Kolíne nad Rýnom v Glockengasse v dome so súpisným číslom 4711. Odtiaľto jeho „kolínska voda“ cestovala v kultovej fľaštičke Molanus ako suvenír do Francúzska a následne do celého sveta. Kolínska voda je teraz zastúpená vo viac ako 65 krajinách po celom svete – a ďalšie značky vôní, ako sú Tabac a Tosca, si tiež našli svoje miesto v portfóliu spoločnosti Mäurer & Wirtz.
 
Slávny dom 4711 z 18.storočia dodnes stojí – a pripomína nám, že vôňa môže písať históriu.