Spoznajte svoju kariérnu príležitosť pod zlatými oblúkmi

12.09.2022 13:27

September patrí v McDonald's najmä zamestnancom
 

Hľadáte si stabilné a dobre platené zamestnanie v gastro segmente alebo uvažujete nad novou profesijnou cestou, na ktorej by ste mohli začať od úplného začiatku? Trojnásobný víťaz ankety Najzamestnávateľ v kategórii Cestovný ruch, gastro a hotelierstvo v rokoch 2018, 2019 a 2020 spúšťa nábor nových zamestnancov v rôznych regiónoch. Poskytuje množstvo finančných a nefinančných benefitov, príjemné pracovné prostredie či príležitosti na kariérny rast. Neváhajte, zareagujte na pracovnú ponuku a pracujte na svojom vlastnom „pláne M“.

 

Spoločnosť McDonald's pôsobí na Slovensku už takmer 27 rokov a zamestnáva približne 3 000 ľudí. Svojim zamestnancom ponúka stabilnú prácu, flexibilný pracovný čas, množstvo možností na vzdelávanie či kariérny rast a  príjemné priateľské prostredie. Navyše, spoločnosť si svojich zamestnancov veľmi váži a firemnou filozofiou je podpora rovnosti a inklúzie. V reštauráciách sú si všetci rovní a majú rovnaké pracovné podmienky a príležitosti na rast bez ohľadu na vek, pohlavie, rasu alebo vierovyznanie.

 

Pracovná mzda a flexibilita, ktorá vás prekvapí

McDonald's ponúka nástupnú mzdu, ktorá je nastavená nad úroveň konkurencie. Za dobre odvedenú pracovnú úlohu môže zamestnanec dokonca získať navyše aj individuálne bonusy a nechýbajú odmeny za hospodárske výsledky spoločnosti. Samozrejmosťou sú bonusy viazané  na pracovné a životné jubileá.

 

Množstvo zamestnancov sa pre McDonald's rozhodlo pracovať najmä kvôli flexibilite, ktorá nie je v spoločnosti iba pojmom, ale aj realitou. Zamestnanci majú na výber množstvo pracovných úväzkov či možnosť plánovania jednotlivých pracovných zmien priamo v reštaurácii alebo na diaľku cez web. „ Naši zamestnanci si vopred môžu naplánovať flexibilné rozloženie jednotlivých zmien. Práve vďaka tejto možnosti pracuje v našich reštauráciách aj množstvo mladých študujúcich ľudí či mamičiek na materskej dovolenke, ktorí si môžu popri škole, resp. malom dieťati slušne zarobiť. Flexibilita je obľúbená aj pre ostatných zamestnancov, ktorí sú radi pánmi svojho času,“ hovorí Adriana Boháčová, People manažérka pre McDonald's Slovakia.

O svoj kariérny a osobnostný rast sa báť nemusíte

Lepšiu príležitosť na úspešný štart do pracovného života a naštartovanie kariéry nájdete málokde inde. McDonald's má na vysokej úrovni rozpracovaný osobný plán rozvoja každého zamestnanca a pravidelne realizuje hodnotenie pracovného výkonu či kariérneho rozvoja.

 

Svoju novú pracovnú cestu môžete začať ako prevádzkový zamestnanec alebo barista, stanete sa tak odborníkom na prípravu jedál či nápojov, budete mať na starosti obsluhu zákazníkov, predaj pri pokladnici, zásobovanie a upratovanie priestorov. Postupne sa môžete vypracovať na pozíciu trénera zamestnancov, v rámci ktorej vám pribudnú nové kompetencie ako školenie a trénovanie pridelených zamestnancov či kontrola dodržiavania štandardov v reštaurácii.

 

Aby mal každý zamestnanec rovnakú príležitosť sa rozvíjať, McDonald's ponúka vzdelávacie aktivity zamerané na zlepšenie odborných a manažérskych zručností a ponúka každému byť súčasťou prepracovaných tréningových systémov a školení.  So skúsenosťami a rozvojom prichádza možnosť posunu na pozíciu vedúceho zmeny, vedúceho oblasti či manažéra reštaurácie.  

Vedúci zmeny má pod „palcom“ celú zmenu a ľudí - či už sa jedná o procesy v kuchyni, výdaj jedla, plynulé fungovanie McDrive a, samozrejme, spokojnosť zákazníkov.  Vedúci oblasti, ako napovedá názov, je zodpovedný za viaceré aktivity v prevádzke, a to od prípravy jedál a nápojov, obsluhy, predaja a zásobovania a takisto riadi pridelené úseky a pracovné zmeny v reštaurácii. Musí byť samostatný a iniciatívny. Manažér reštaurácie má na starosti bezproblémový chod celej reštaurácie s cieľom dosahovania pozitívnej zákazníckej skúsenosti a riadenie celého tímu zamestnancov reštaurácie. Všetko závisí iba od vás a toho, čo budete chcieť v rámci vášho „plánu M“ dosiahnuť.

 

Finančné a nefinančné benefity

Mnohých zamestnancov aj uchádzačov o zamestnanie na prvý pohľad môže príjemne prekvapiť  výška mzdy, bez toho, aby vedeli, že spoločnosť poskytuje aj individuálne bonusy za pracovný výkon. Počas roka a nezabúda ani na odmeny za hospodárske výsledky, pracovné a životné jubileá, vitamínové balíčky, či iné malé i väčšie darčeky. Zamestnanci dostávajú od spoločnosti McDonald’s online benefit kartu, ktorá obsahuje výrazné zľavy na produkty reštaurácie či partnerských firiem. Zamestnávateľ zároveň prispieva na stravu každého zamestnanca. A keďže zdravie zamestnancov je pre McDonald’s prioritou, preto nielen v čase pandémie ponúka aj nadštandardnú zdravotnú starostlivosť a v rámci spolupráce s Ligou za duševné zdravie aj poradenstvo v oblasti psychickej pohody a mentálneho zdravia.

 

Každá reštaurácia McDonald’s ponúka aj rôzne benefity naviac, ktoré sa môžu líšiť podľa lokality či pracovnej pozície. Všetky sú predstavené priamo na osobnom pohovore.

 

 

 

Fotogaléria: Spoznajte svoju kariérnu príležitosť pod zlatými oblúkmi