Spoznajte Kukkóniu na dvoch kolesách

20.03.2021 20:49

Skúsení cyklisti vedia, že je len málo miest, kde sa dá kilometre šliapať do pedálov pri minimálnom prevýšení.  Oblasť Žitného ostrova, nazývaná aj Kukkónia je preto na cyklistiku vhodná z každého aspektu. Dá sa tu bicyklovať po cyklotrasách, v prírode, na hrádzach a pritom obdivovať Dunaj.

Cyklistika je jedným z najlepších spôsobov, ako znížiť riziko zdravotných problémov spojených so sedavým životným štýlom. Aj preto sa čoraz viac mladých, starších aj rodiny s deťmi rozhodli tráviť aktívne voľný čas. Bicyklovanie v Kukkónii prináša radosť a je dostupné takmer pre každého.

V orientácii  cyklotrás vám pomôže aj aplikácia

Bezplatnú mobilnú cyklo aplikácia Kukkonia je možné stiahnuť cez Google play alebo Apple Store pod menom Kukkonia. V aplikácii nájdete viac ako 300 km značených cyklotrás po celom Žitnom ostrove, pozoruhodnosti a postupne aj služby. Objavte čarovnú Kukkóniu na dvoch kolesách.

Tip na výlet: Z Dunajskej Stredy do Dunajského Klátova

Nenáročná cyklotrasa vedia po cykloceste a lesnej ceste, aj preto je vhodná pre začiatočníkov na dvoch kolesách. Počas výletu spoznáte prírodu Žitného ostrova, Malý Dunaj a Cséfalvayho vodný mlyn v Dunajskom Klátove.  

Z verejných zdrojov podporilo Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky

 

 

.