Spestrite si jeseň netradičnými kávovými variáciami
Prvý októbrový deň tradične patrí oslave Medzinárodného dňa kávy. Pri tejto príležitosti pripravili finalisti baristického šampionátu v Starbucks recepty na netradičné kávové variácie, ktoré si pripravíte jednoducho aj doma. Sychravé jesenné dni si tak môžete spestriť jedinečnými chuťovými variáciami, ktoré vám spestria toto ročné obdobie a pripomenú leto.
Ľadová Verona na babie leto
 Túžobne očakávame závan babieho leta, ktoré skvele doplní ľadová Verona od baristky Magdy. Na prípravu budete potrebovať kávu Starbucks Verona, ktorú vám v Starbucks namelú na správnu hrúbku pre prípravu vo french presse. Odvážte si 55g kávy a zalejte ju vo french presse horúcou vodou. Nechajte lúhovať 4 minúty. Počas čakania si môžete pripraviť poháre, ľad a mlieko (prípadne mliečnu alternatívu v podobe mandľového, sójového alebo kokosového nápoja). Stlačte french press a kávu prelejte cez ľad, aby sa schladila. Môžete ju tiež dochutiť s niektorým zo sirupov z ponuky Starbucks. Na záver prelejte mliekom alebo mliečnou alternatívou, čím vytvoríte zaujímavý padajúci efekt.
Túžobne očakávame závan babieho leta, ktoré skvele doplní ľadová Verona od baristky Magdy. Na prípravu budete potrebovať kávu Starbucks Verona, ktorú vám v Starbucks namelú na správnu hrúbku pre prípravu vo french presse. Odvážte si 55g kávy a zalejte ju vo french presse horúcou vodou. Nechajte lúhovať 4 minúty. Počas čakania si môžete pripraviť poháre, ľad a mlieko (prípadne mliečnu alternatívu v podobe mandľového, sójového alebo kokosového nápoja). Stlačte french press a kávu prelejte cez ľad, aby sa schladila. Môžete ju tiež dochutiť s niektorým zo sirupov z ponuky Starbucks. Na záver prelejte mliekom alebo mliečnou alternatívou, čím vytvoríte zaujímavý padajúci efekt.
Zázvorová limonáda s kávou Starbucks Kenya
Ak máte radi netradičné chute, určite vyskúšajte limonádu s kávou Kenya podľa receptu od baristky Veroniky. Na začiatok si pripravte sirup. Na panvici zmiešate hrnček vody s hrnčekom cukru a do zmesi pridajte ošúpaný a nastrúhaný zázvor podľa chuti. Miešajte na miernom ohni 5 minút a nechajte vychladnúť. Limonádu pripravíte zmiešaním šťavy z jedného citróna s 3 hrnčekmi vody a polovicou hrnčeka sirupu. Odvážte si 55g kávy Kenya namletej pre french press (kávu vám ochotne správne namelú baristi v Starbucks), zalejte ju 500ml vriacej vody a nechajte lúhovať 4 minúty. Stlačte piest a kávu nalejte veľkého pohára naplneného ľadom. Pripravte si poháre s ľadom, do polovice ich naplňte limonádou a troškou perlivej vody. Prilejte kávu Starbucks Kenya a ozdobte plátkom citróna.
Starbucks VIA Colombia Frappee
Nenechajte sa odradiť instantnou kávou – Frappee so Starbucks VIA podľa Petra vás presvedčí, že stojí za to ju ochutnať. Do blendra nalejte hrnček vody a hrnček mlieka (prípadne mliečnej alternatívy podľa vašich chuťových preferencií). Doplňte trochou sirupu z predošlého receptu a jedným sáčkom Starbucks VIA Colombia. Všetko rozmixujte a prelejte do pohára s ľadom. Budete prekvapený lahodnou jemnou chuťou.

Ak sa vám nechce experimentovať doma, môžete si vychutnať jesenné menu priamo v kaviarni Starbucks. Okrem ikonického Pumpkin Spice Latte je túto jeseň v ponuke aj novinka v podobe Maple Latte alebo Maple Rooibos Latte s javorovým sirupom. Jesennú ponuku dopĺňa nový kávový nápoj Cordusio inšpirovaný atmosférou uličiek v Miláne, kde Starbucks nedávno otvoril svoju novú európsku pražiareň. Navyše, ak si nápoj necháte pripraviť do vlastného tumblera, ušetríte 0,30 eur!

 
                


.jpeg)


