Slow down & just FJAKA.

14.06.2021 19:44
Dovoľte, aby som sa predstavil...
 ...Mistral. Plážový klub Mistral...
Môj domov: Split – úžasné historické a zároveň moderné mesto na pobreží Dalmácie. Moja rodina: ****Hotel Radisson Blu Resort & Spa, Split. Moja silná stránka: Napĺňať túžby. Moje životné motto: Zažiť fjaku a žiť s ľahkosťou. Práve tým sa najviac odlišujem od iných plážových klubov na Jadrane. Čo presne je fjaka? To sa dozvieš nižšie v texte.
  Fjaka.
 
  Dalmátsky životný štýl. 
 
Ako sa píše na portáli »Croatia Feeds«, , fjaku je „… ľahko zažiť, ťažko vysvetliť“. Napriek tomu sa pokúsim priblížiť ti, ctený čitateľ, fjaku krok po kroku. 
 
Škandinávci majú hygge, Američania a Briti relax a v Dalmácii tomu hovoríme fjaka. Znamená to uvoľniť sa a nechať veci plynúť, aby si človek mohol vychutnať život (na pláži) všetkými zmyslami. Je to sladké ničnerobenie, ktoré ťa dostane do vyššieho stavu mysle. A čo na to treba? Len slnko, more a moju maličkosť.
 
 
 
  Oáza šťastia.
Zaži južanskú ľahkosť bytia. 
 
Chceš čo najrýchlejšie pochopiť fjaku? Potom bude najlepšie, ak stav dokonalého vnútorného pokoja zažiješ čo najskôr. Pre netrpezlivých som k dispozícii ja, pretože v mojom plážovom klube je fjaka úplne prirodzená. Môj klub ti ponúka mnoho: V prvom rade osviežujúce more s jemnými vlnkami, ktoré odnesú tvoje starosti, a so sviežim morským vánkom, ktorý ti pohladí pokožku. V bare uprostred klubu ti prívetivý personál ponúkne chutné letné občerstvenie, zatiaľ čo ti dídžej ochotne splní každé hudobné želanie. Moje ležadlá a prístrešky ponúkajú maximálne pohodlie a priam pozývajú na opaľovanie. Pod prístreškom už potrebuješ len čistú vodu alebo iný nápoj a pestrý tanier s čerstvým ovocím. Milovníci bubliniek majú k dispozícii rôzne druhy šampanského. Alebo si dáš radšej lahodné rosé z Provensalska? Výber nápojov je u mňa skrátka široký.
 
Nechaj sa rozmaznávať slnkom. Dopraj si chladivé osvieženie a dosýta si zaplávaj v mori. Pokojne si zdriemni na jednom z mojich pohodlných ležadiel. Posilni sa chutnými delikatesami z mojej kuchyne. Započúvaj sa do dídžejových rytmov a vychutnaj si priamo pod prístreškom zaslúženú masáž od našich skúsených terapeutov.
 
 
 
Moja domáca posádka funguje v chorvátskom fjakovom režime, no jej ochota nezaostáva ani za medzinárodnými štandardmi. Budeš to vnímať všetkými piatimi zmyslami!
 
 
 
 
Čo ťa čaká v plážovom klube Mistral:
 
6 prístreškov na skalách
12 VIP ležadiel
208 pohodlných ležadiel
80 miest na leňošenie
90 miest v reštaurácii 
1 exkluzívny prístrešok na masáže
 
otevřené denne od 9 do 19 hodin
 
 
Bez obáv! Naše hygienické štandardy sú veľmi prísne. Na mnohých miestach je k dispozícii dezinfekcia. Uterák dostaneš ako hotelový hosť už v Radisson Blu Resort & Spa alebo najneskôr priamo v plážovom klube. Šatne, čistučké toalety a sprchy sú u nás samozrejmosťou. 
 
Osobné odporúčanie: Ako tráviť večery? Staré mesto je vzdialené 30 minút peši. Taxíkom je to asi sedem minút. Staré mesto sa vyznačuje dalmátskym čarom a stredomorskou pohostinnosťou. Ak máš radšej chuť zostať „doma“, navečerať sa môžeš v niektorej z reštaurácií hotela Radisson Blu Resort & Spa a drink si môžeš vychutnať na terase s úžasným výhľadom na Jadran.