Pripravte sa na oslavu jesene!

29.10.2017 18:41

So začiatkom jesene prichádza často aj nostalgia a spomienky na teplé letné dni, no pritom sa už nevieme dočkať vianočných sviatkov. Novinky z IKEA prinášajú už teraz viac útulnosti a hrejivosti do našich domácností. Sú typickým vyjadrením škandinávskeho štýlu, oslavou krásy minimalistického dizajnu a prírodných materiálov a umožnia vám stráviť príjemné chvíle s rodinou aj nečakanými hosťami. Zabudnite na veľkolepé prípravy a urobte si miesto na oslavu jesenných večerov. 

Základom je útulná atmosféra

Pre tohtoročné jesenné novinky sú typické ručne spracované materiály, svetlé drevo a čierno-biele tóny so štipkou modrej. Súčasťou sú tiež charakteristické severské prvky. Svetlé brezové drevo vyniká aj v novej sérii do kúpeľne – police, držiaky či stoličky pomôžu usporiadať veci a získať viac miesta.

Môžete si vybrať z väčších kusov nábytku, ako sú rozkladacie pohovky, stoličky či najnovšia stohovateľná posteľ z borovice, ktorá nájde uplatnenie v mnohých domácnostiach a pri rôznych príležitostiach. Medzi novinky patria aj látky s výraznými grafickými vzormi alebo svieže, farebné uteráky.

  

SANDBACKEN, rohová pohovka €329              REMSTA, kreslo €139

Pri zariaďovaní a dekoráciách zohrávajú významnú úlohu aj menšie doplnky, ako sú napríklad nové vonné sviečky, papierové doplnky a mnoho ďalších maličkostí. A to všetko vo farbách tejto jesene!

Osvetlenie je ideálnou dekoráciou, bez ohľadu na to, či oslavujete Vianoce, narodeniny alebo iný sviatok.

FRISKHET, vonná sviečka v skle €1,99  SJÖPENNA, stojacia lampa €24,99 , stolová lampa €14,99          

Skvelým príkladom nestarnúcej krásy škandinávskeho dizajnu je nová kolekcia YPPERLIG. Táto kolekcia je výsledkom spolupráce IKEA s dánskym dizajnérskym štúdiom HAY a obsahuje pohovky, jedálenské a konferenčné stoly, stoličky, stolové lampy, lavice a vankúše, dokonca aj upravenú verziu ikonickej modrej tašky IKEA. Novinky z kolekcie YPPERLIG vám pomôžu pri akejkoľvek plánovanej i neplánovanej oslave. 

Keď prichádzajú chladné dni

S prvými mrazivými dňami zvyčajne začneme pomýšľať aj na sviatočnú výzdobu svojich domácností. Tohtoročné zimné novinky sú zmesou tradičného a moderného škandinávskeho štýlu. Nová vianočná kolekcia bola inšpirovaná drsnou krásou Islandu a môže sa stať súčasťou zariadenia v ktoromkoľvek období po celý rok.

Celý nový sortiment je jednoduchý, v svetlých, neutrálnych tónoch s prímesou pastelových alebo žiarivých farieb a kontrastnej čiernej v podobe grafických detailov. Nájdete v ňom najmä prírodné materiály – masívne drevo, kov, prírodné vlákna, bavlnu, ľan a vlnu, zväčša so surovou štruktúrou. Zmes tradičného a moderného štýlu pôsobí vďaka farbám a materiálom harmonicky.

V IKEA zdieľa názor, že jedlo ľudí zbližuje. Nový jedálenský servis v škandinávskom štýle zmení aj obyčajnú večeru na sviatočnú hostinu. Vďaka jemnému dizajnu ho možno použiť na ľubovoľné príležitosti – od večere pre priateľov až po rodinnú vianočnú oslavu, a pripravené pochúťky na ňom ešte viac vyniknú. Stačí už len pridať na ozdobu niekoľko vetvičiek.

 

 

        VINTER 2017, tanier €3,99

Tipy dizajnéra na (ne)plánované oslavy

"Nemôžem povedať, že by som nemala rada letné večery v meste, keď sedím niekde vonku a popíjam limonádu. Keď však príde jeseň, teším sa už na večery, ktoré strávim doma.  Či už si zapálim pár sviečok a schúlim sa pod mäkučkú deku pri dobrom filme, alebo pozvem priateľov na večierok, vždy sa snažím maximálne využiť aj chladné zimné dni. Pripravila som pre vás niekoľko tipov z nášho najnovšieho sortimentu, s ktorými si budete môcť jesenné večery vychutnať rovnako ako ja!" 

Kristína Klika Rástocká, interiérová dizajnérka v IKEA Bratislava

Príprava domácej oslavy alebo večierka môže byť dosť náročná a stresujúca. Všetci to poznáme... Radi by sme sa svojim hosťom predviedli v tom najlepšom svetle.  Nezabudnite však na to, že dobrú oslavu robí najmä dobrá atmosféra, nielen dokonale pripravené posedenie.

Preto je výborné mať doma poruke luster VINTER 2017, ktorý dokáže v okamihu zmeniť obývaciu izbu na miesto na oslavu. Vychutnajte si tú pohodu!

Ak vám táto dekorácia nestačí a ešte máte 10 minút času na prípravu výzdoby, siahnite po darčekovom papieri MÅNGFALD, zoberte nožnice a vyrobte si vlastné dekorácie!  Papier poskladajte do tvaru harmoniky, v strede ho zopnite a obidve strany roztiahnite a zlepte dohromady.

A ako by sme mohli zabudnúť na konfety! Je to také jednoduché. Stačí pozbierať staré časopisy, katalógy (napríklad starý katalóg IKEA) a noviny a použiť dierovačku. Farby pritom nemusia ladiť – čím pestrejšie, tým lepšie! Rozsypte ich ľubovoľne po stole.

Pochváľte sa svojimi dobrotami. Taniere a misky poukladajte na seba, a vytvorte si tak vlastný servírovací stojan na podávanie pochúťok. Na chladenie nápojov môžete využiť napríklad aj kôš na bielizeň TORKIS naplnený ľadom. Po skončení večierka do neho môžete pozbierať špinavé poháre.

A na oslave by mala byť predovšetkým zábava! Nájdite kúsok lepenky, nakreslite na ňu fúzy a pery, vystrihnite ich a navlečte na slamky SODA. A máte základnú výbavu do svojho foto-kútika. S tým je zábava v každom veku

.