Prevárať či neprevárať?

28.09.2018 19:18

Mamičky sa v dnešnej dobe denno-denne stretávajú s viacerými dilemami a ťažkosťami spojenými so starostlivosťou o svoje malé ratolesti. Najťažšie povolanie na svete, ktoré nepozná odpočinok po odpracovanom dni alebo dovolenku, si vyžaduje mnoho trpezlivosti a energie. Príprava pokrmov pre deti nie je výnimkou.

Dilema

Otázka sprevádzajúca mnohé mamičky počas dojčenského veku ich zlatíčok súvisí s vhodnosťou a zdravotnou nezávadnosťou surovín používaných pri príprave jedál. Z pochopiteľných dôvodov odborníci neodporúčajú využívanie prevarenej vody z kohútika, nakoľko sa chemicky čistí a obsahuje chlór, nevhodný pre deti v rannom veku. Navyše je táto voda plná dusičnanov, pričom konzumácia vody s ich obsahom nad 10mg/l môže mať neblahé následky a u dojčiat do 6-tich mesiacov veku spôsobovať 

zdravotné ťažkosti, prejavujúce sa nepríjemným sivomodrým sfarbením kože, zníženým tlakom krvi, hnačkami či nechutenstvom.

Vďaka dojčenským vodám sa však mamičky nemusia strachovať a môžu vyvárať kaše, polievky či ďalšie rôzne detské pokrmy. Ostáva už len myslieť na poslednú vec a to, či dojčenskú vodu pred prípravou jedál prevárať alebo neprevárať.

V dôsledku nižšieho obsahu dusičnanov a predovšetkým absencie CO2 niektoré dojčenské vody, napr. Zlatíčko od Zlatej studne, nie je nutné prevárať. Kvalitné dojčenské vody s nízkym obsahom dusičnanov, ktoré pochádzajú z prirodzene čistých prírodných prameňov sú stávkou na istotu. Pri vodách bez nevyhnutnosti prevárania sa totiž sledujú prísne hygienické kritéria, obsah mikroorganizmov a takisto množstvo minerálov a solí.

Na čo si dávať pozor

Okrem chemického zloženia dojčenskej vody si mamičky musia dávať pozor aj na iné faktory ovplyvňujúce jej kvalitu. Tak ako v prípade klasickej minerálnej vody netreba zabúdať na dátum spotreby či vzdialenosť zdroja vody od miesta predaja. Slovenské dojčenské vody sa na predajné pulty dostanú vo veľmi krátkom čase, pričom pri vodách prameniacich v zahraničí je nutné prirátať dobu prepravy a neisté podmienky uskladnenia. Navyše, nie je žiadnym tajomstvom, že slovenské vodné zdroje patria k najkvalitnejším nielen v Európe, ale aj na celom svete.

Čas náš drahocenný

Nespochybniteľnou výhodou dojčenských vôd bez potreby prevárania je ušetrenie času. Každá mamička ocení, ak si môže uľahčiť svoje každodenné povinnosti a získať nejaký čas navyše pre seba alebo pre zábavu so svojím zlatíčkom. Neoddeliteľnou súčasťou každej kuchyne by tak mala byť dojčenská voda s nízkym obsahom dusičnanov, bez potreby prevárania, ktorá uspokojí všetky mamičky. Spokojná mamička znamená totiž spokojnú domácnosť a spokojné zlatíčka.

Zlatíčko nám podrástlo

Zlatíčko od Zlatej studne prichádza v novom a väčšom 2-litrovom balení.

Deti sú tým najcennejším, čo máme, preto by sme im mali dávať len to najlepšie. Dojčenská voda Zlatíčko spĺňa tie najprísnejšie kritériá kvality nielen pre malé ratolesti, ale aj ich mamičky. Prirodzene nízky obsah minerálov nezaťažuje drobný detský organizmus, a keďže dojčenská voda Zlatíčko neobsahuje CO2, nemusíte ju prevárať! Mamičky sa tak už nemusia trápiť otázkou, či prevárať alebo nie. S najvyššou kvalitou od Zlatej studne je preváraniu koniec!

Skrátená 6-mesačná doba spotreby zaručuje absolútnu čerstvosť a môžete si tak byť istí, že svojmu dieťatku dávate to najlepšie zo Slovenska. Vďaka novému 2-litrovému baleniu dojčenskej vody Zlatíčko, zrodenej z čistej slovenskej prírody v Jasenove, môžete pripraviť ešte viac kašičiek a detských pokrmov než doteraz. Viac info nájdete na: www.zlatastudna.sk.