Pozor na horúčavy: Nezabúdajte na chutný pitný režim!

11.07.2017 19:49

Pitný režim je mimoriadne dôležitý najmä v období, kedy začíname bojovať s vyššími teplotami. Najmä koncom jari a počas leta je potrebné dbať na pravidelný pitný režim. Uhasiť smäd našich najmenších je ale občas nadľudský výkon, pretože si vyberajú najmä podľa chuti. Rodičom zase záleží na tom, aby ich ratolesti pili nápoje bez chemických konzervantov a umelých farbív. Smäd detí sa dá uhasiť aj  chutnými, nealkoholickými, ovocnými nápojmi.

Nečakajte na smäd!

Pri dodržiavaní pitného režimu platí zásada pravidelného dopĺňania tekutín. Je lepšie piť často v menších dávkach, ako vypiť liter vody naraz. Načakajte na pocit smädu! Ten je výstrahou, že telu tekutiny chýbajú. Preto je potrebné piť aj v momente, kedy necítite pocit smädu. V lete nesmú byť nápoje príliš studené. Chladené až ľadové tekutiny sa v organizme správajú ako ľadová kocka na rozpálenej platni – zasyčí a stratí sa. Ideálne je piť tekutiny s izbovou teplotou alebo teplotou čo najbližšou k telesnej teplote. Tie telo najlepšia hydratujú a osviežia.

Čo sa deje s telom pri dehydratácii?

Ak človek pije málo tekutín, môže pociťovať bolesť hlavy, slabosť alebo svalové kŕče. Ak telo nedostane dostatok tekutín, ktoré potrebuje, môže dôjsť k dehydratácií. Vysoké teploty dokážu telo poriadne potrápiť. Pokožka je bez života a vysušená, môžu opúchať ruky a nohy a hrozí šedý zákal v oku. Aj toto s nami spravia nepríjemné teplé dni. Je tu ale ľahká pomoc. Dodržujte pitný režim!

Vedeli ste, že...?

Capri-Sonne je celosvetová značka s viac ako 40-ročnou tradíciou. Vyrába sa v 23 krajinách sveta a distribuuje sa do viac ako 100 krajín na celom svete. Ročná produkcia Capri-Sonne je asi 1,2 miliardy litrov, čo je až 6 miliárd sáčkov tohto lahodného nápoja. Capri-Sonne sa preto radí medzi najpredávanejšie detské ovocné nápoje na svete! Je dostupný na všetkých kontinentoch sveta okrem Antarktídy! Tento detský ovocný nápoj obsahuje iba čisto prírodnú šťavu. Umelé sladidlá, umelú arómu, umelé farbivá a konzervačné látky by ste v nich hľadali iba márne. Nápoj Capri-Sonne  je mimoriadne obľúbený nielen u detí, ale aj dospelých, ktorí sa radi vracajú do čias svojho detstva. Nápoje sú obohatené o vitamín C, majú atraktívny dizajn a praktickosť sáčku udrží nápoj dlhšie chladný. Nápoje Capri-Sonne sa hodia na každú príležitosť. Či ich pribalíte deťom k olovrantu alebo na rodinný piknik, prípadne po nich siahnete kedykoľvek počas pracovného dňa, sú ideálnou voľbou pre zahnanie smädu a potešenie chuťových pohárikov. Nájdete ich v siedmich príchutiach, z ktorých si vyberie určite každý: Pomaranč, Multivitamín, Safari Fruit, Mystic Dragon, Super – Kids, Jablko a Red Fruits. Viac na www.vitar.sk