Pocit suchosti a pálenie očí?

26.05.2023 16:25

Novodobý problém pre váš zrak!

Moderná doba je plná vysokého tempa, v ktorom nájdeme mnoho stresujúcich situácií. Často tak zanedbávame naše vlastné zdravie. Samostatnou kapitolou je zdravie našich očí, ktoré ohrozuje novodobý problém.

Zanedbávanie zdravia je niečo, čoho sa do istej miery dopúšťa každý. Môže ísť o nedostatok pohybu, zlé stravovanie či nedostatok spánku. Jednou z najviac zanedbávaných oblastí je však zdravie našich očí. Zrak denne vystavujeme záťaži, ktorú možno ani sami nevieme ovplyvniť. Reč je o využívaní obrazoviek s vyžarovaním modrého svetla, ktoré máme neustále pred očami. Môže ísť o monitor vášho počítača či jednoducho obrazovku vášho smartfónu.

Pri využívaní spomínaných zariadení často zabúdame na jednu zásadnú činnosť, ktorá je veľmi dôležitá pre zdravie našich očí – žmurkanie. Žmurkaním sa obnovuje slzný film, ktorý chráni oko pred externými faktormi. Ak slzy nie sú rovnomerne distribuované, oko nie je dostatočne chránené. Objaviť sa môžu pocity pálenia, rezania či pocit prítomnosti cudzieho telesa v oku, čo označujeme aj ako symptómy syndrómu suchého oka.

Slza nad zlato

Syndróm suchého oka opisujeme ako stav, kedy oko nedokáže vyprodukovať slzy v dostatočnom množstve. Povrch oka tak nie je možné udržiavať dostatočne navlhčené. Syndróm môže mať príčinu aj vo faktoroch, akými sú zmeny v hormonálnom profile, dlhodobé využívanie kontaktných šošoviek či  užívania niektorých liekov.

Vyskytuje sa u ľudí vyššieho produktívneho veku a seniorov, no s jeho príznakmi sa môžu stretnúť aj osoby mladšie ako 30 rokov. Postihuje častejšie nežnejšie pohlavie, hlavne z dôvodu hormonálnych zmien. Najčastejším spúšťačom však naďalej ostáva zanedbávanie zrakovej pohody. Odporúčajú sa rôzne zrakové cvičenia a oddych od zariadení, vyžarujúcich modré svetlo. Ak pociťujete príznaky dlhodobo, neváhajte a kontaktujte svojho lekára.

Keď semafor ukáže ružovú

Problémy s očami sú vždy nepríjemné. O to viac, ak sa dlhodobo vracajú. Pociťujete pálenie, rezanie a občasné nekontrolované slzenie? Ak je váš  problém môže syndróm suchého oka, oplatí sa staviť na umelé slzy! Vyskúšajte ružové očné kvapky Artelac®Rebalance, ktoré obsahujú 0,15% kyseliny hyalurónovej, v kombinácií s účinnými látkami a vitamínom B12. Voľne dostupná zdravotnícka pomôcka dokáže zmierniť podráždenie očí, no taktiež umožní jeho rýchle a opätovné zvlhčenie. Kompaktné balenie vás dokáže sprevádzať aj na cestách, teraz v lákavej  a dostupnej cene. Nedovoľte podráždeným očiam mariť vaše plány. Odpoveď má ružovú farbu. Zistite viac na www.hyal.sk/dalsie-produkty.

 

 

Hrajte s nami o balíček kvapiek Artelac®Rebalance v hodnote 15€ pre troch šťastných výhercov!