Nenechajte si zničiť korunu krásy nástrahami jesene

27.08.2018 10:14

Dlhé, po plecia, krátke, blond, farby medu alebo čokolády, ryšavé, hnedé, vlnité, farbené,... Toľko prívlastkov na opis ženskej koruny krásy! Už len preto nám na ich dokonalosti záleží. V letnom období však dostali pekne zabrať - veľa slnka, morskej i tej chlórovanej vody z bazéna - čo môže mať negatívny vplyv na ich kvalitu a vzhľad. Aby vaša koruna zostala rovnako žiarivá a krásna, máme pre vás 5 rád ako na starostlivosť o vlasy po lete. Prečítajte si ich v nasledujúcich riadkoch a pripravte sa na jeseň a zimu!

1. Pestrá strava, dostatok vitamínov, pravidelný pitný režim

Vlas je útvarom pokožky. Z nej dostáva všetku výživu potrebnú na svoj rast. Dodané látky ovplyvňujú aj jeho kvalitu. Ak teda zanedbávate niektorý z predchádzajúcich bodov, odrazí sa to na oboch. Pokožka môže stratiť sviežosť a pružnosť, vlasy sa začnú štiepiť, lámať a v horšom prípade i nadmerne vypadávať. Prispôsobte chladnejšiemu počasie nielen šatník, ale aj výber potravín. Začať môžete napríklad doplnením železa. 

Cestou z práce či pred obedňajšou prestávkou zjedzte hrsť obľúbených orieškov, ľanových alebo slnečnicových semienok. Sú plné vitamínov, ktoré ocenia vaše vlasy, nechty i pokožka. Nezabúdajte ani na dostatok zelene. Brokolica, stonkový zeler, petržlenová vňať, ale aj uhorka, kivi, avokádo. Čerstvá zelenina a ovocie dodajú vlasom lesk a vitalitu. Vyberte si, čo vám chutí, pridajte ovsené vločky a skúste napríklad populárne smoothie. Patríte k vášnivým pestovateľom a záhradkárom? Skvelým variantom je červené bobuľové ovocie.

 


2. Skúste zábaly, masky a tinktúry vlastnej výroby

Ak ste ešte nijaké neskúšali, určite tak urobte. Nebojte sa experimentovať. Začať môžete napríklad olejmi - olivovým či kokosovým. Väčšie množstvo použite na končeky, postupne rozotrite na celú dĺžku a jemne rozmasírujte po pokožke hlavy. Zabaľte do mikroténového vrecka alebo fólie, teplého uteráka a nechajte pôsobiť aspoň 30 minút. Dôkladne umyte. Masky vytvoríte rovnako jednoducho. V zásade platí, že to, čo vlasom prospieva zvnútra, účinkuje i zvonka. Rozmixujte kúsok avokáda, pridajte citrónovú šťavu, troška medu, prípadne vaječný žĺtok a naneste na vlasy. Ak chcete ošetriť vlasovú pokožku, vyživiť korienky alebo len zvýšiť lesk vlasov, pomôžu vám aj doma vyrobené vodičky na oplachovanie. Žihľava dodá lesk, zlepší rast a hustotu, priaznivo pôsobí na rýchlo mastiace sa vlasy. Lopúch pokožku upokojí a posilní rast. Harmanček pôsobí protizápalovo, vlasy mierne zosvetľuje a hydratuje, takže je vhodný pre blondínky. Mäta osvieži, je účinná proti lupinám a upokojí svrbenie. Levanduľa čistí vlasovú pokožku, dezinfikuje a regeneruje. Bylinky môžete rôzne kombinovať, záleží len na vás. Ak chcete pripraviť tinktúru vhodnú na masáž hlavy, zalejte ich bezfarebným alkoholom aspoň na 3 týždne. Následne preceďte. Po umytí vlasov aplikujte ku korienkom a neoplachujte.

Ak chcete mať silné a krásne vlasy vyskúšajte Revitalon Forte, ktorý obsahuje unikátnu kombináciu vyváženého množstva rastlinných extraktov, vitamínov, minerálnych látok a dôležitých aminokyselín. Tie pôsobia vnútri organizmu, vyživujú vlasy priamo od korienkov a súčasne prispievajú k udržaniu prirodzeného stavu zdravých vlasov. Stačí len jedna kapsula denne, pričom v každej kapsule je extra silná dávka aminokyselín, zinku, selénu, biotínu a extraktu z prasličky. Aminokyseliny sú základnými stavebnými kameňmi „vlasovej“ bielkoviny keratín, ktorá vytvára štruktúru vlasov i nechtov a rozhoduje o ich kvalite. Významný vplyv na kvalitu vlasov majú i ďalšie látky, ako napr. biotín, selén a zinok, ktoré prispievajú k zlepšeniu vzhľadu a štruktúry oslabených vlasov a ich rastu. Revitalon Forte teraz kúpite aj s praktickým darčekom – turbanom na vlasy vyrobeným zo 100% bavlny.

3. Navštívte kaderníčku


Radikálne skrátenie vlasov naozaj nie je potrebné. Stačí odstrániť zničené rozštiepené končeky. Tie sa po lete určite objavia. Zbavením sa pár centimetrov vrátite vlasom hebkosť a jemnosť na dotyk. Celý účes bude navyše pôsobiť upravenejšie a štýlovejšie.

4. Doprajte im čas na vysušenie

Aspoň na krátko odložte fén a žehličku. Opakované vystavovanie teplu vlasy vysúša a odoberá im lesk. Aby ste ušetrili čas i energiu ráno, umyte si vlasy po príchode z práce a nechajte voľne vyschnúť. Alebo tak spravte aspoň hodinku predtým, ako sa chystáte do postele. Spánok s mokrými vlasmi neprospieva ani ich zdraviu, ani vzhľadu.

5. Chráňte pred chladom

V začiatkoch jesenného obdobia ochladenie ešte nie je také výrazné. S príchodom silných studených vetrov, dažďov a mrazivých rán by ste mali myslieť aj na ochranu svojich vlasov. Rovnako ako celé telo, aj tie je potrebné na chlad primerane zabezpečiť. Pred odchodom z domu jemne votrite na končeky vlasov hydratačný olej. Vrch hlavy účinne ochráni čiapka. Ak však s jej nosením nie ste úplne stotožnená, omotajte si okolo krku šál alebo šatku tak, aby boli vlasy skryté pred nepriaznivým počasím.