Nalaďte sa na veľkonočnú atmosféru s IKEA

21.02.2018 15:41

Prvé jarné kvietky a hrejivé lúče slnka sú dôkazom toho, že sa blíži Veľká noc - čas na tradície, oslavy s blízkymi a na dobrú hostinu. Aj vy si lámete hlavu nad tým, aké prekvapenie pripravíte pre vašich šibačov tento rok? Prinášame vám veľkonočné tipy IKEA, s ktorými prinesiete do svojich domovov kúsok tradičnej švédskej veľkonočnej atmosféry a chuti!

Veľká noc je symbolom prebudenia prírody a nového života. Pozná množstvo tradícií, ktoré sa líšia v závislosti od toho, v ktorej krajine sa práve nachádzate. Vedeli ste, že napríklad vo Švédsku pripomína Veľká noc americký sviatok Halloween? Deti prezlečené za bosorky tam rozdávajú svoje kresby susedom výmenou za sladkú maškrtu. Ak obľubujete čokoládu, cukríky a sladké nápoje, Veľká noc so švédskou príchuťou vás a vašich šibačov určite nesklame.

 

 

 




 

GODIS PASKKYCKLING, veľkonočné cukrovinky 100g, €0,79 / DRYCK PASKMUST, švédsky veľkonočný nápoj 500 ml, €0,89 / MARSIPAN, marcipán 200 g, €1,69


Veľkonočnú atmosféru vo švédskych domovoch vytvárajú pestré dekorácie, medzi ktorými dominuje žltá farba. Na brezových vetvičkách sú zavesené žlté maľované vajíčka, na stole nájdeme žlté papierové obrúsky a na oknách žlté závesy. Žltá farba je vo Švédsku jednoducho farbou Veľkej noci.

Ako iste viete, Švédi majú krásny vzťah k prírode, a preto nie je prekvapením, že v ich domácnostiach nechýbajú počas Veľkej noci rôzne veľkonočné motívy a kvety. Inšpirujte sa a pripravte svoju domácnosť na príchod Veľkej noci aj vy. IKEA predstavila novú limitovanú kolekciu KANINUNGE, ktorá prináša dekorácie a kuchynské textílie s motívom veľkonočného zajačika v žiarivých pastelových farbách.
 

 

podložka pod hrniec € 2,49/2ks / zástera €6,99 / utierka €4,99/2ks / prestieranie, 35x45cm €1,99/ks / závesná dekorácia €1,29/5ks malá
 

Aby sme však Švédom nekrivdili, sladké maškrty a svieža veľkonočná výzdoba nie sú to najlepšie, čo prinesú na stôl. 

Podobne ako my oslavujú Veľkú noc v spoločnosti rodiny a svojich priateľov, na stole preto nesmú chýbať tradičné dobroty. Vyskúšajte napríklad obložený chlieb s mäsovými guľôčkami, šošovicou a volským okom.

Fotogaléria: Nalaďte sa na veľkonočnú atmosféru s IKEA