Na Grape festival zavíta pivná legenda aj originálna „hospoda“ s jedinečným výhľadom na hlavný stage

27.07.2018 11:13

Deviaty ročník prestížneho slovenského multižánrového festivalu Grape tento rok poteší nielen milovníkov hudby ale aj pivných fajnšmekrov. Plzeňský Prazdroj Slovensko prináša na toto podujatie množstvo svojich značiek, od nealka, cez cider až po horkastú 12-tku. Hlavným partnerom podujatia sa stal Gambrinus, ktorý do Piešťan 10. až 11. augusta prinesie originálnu pojazdnú „hospodu“. Návštevníci si tu budú môcť vychutnať pivo tak čerstvé, akoby práve opustilo brány pivovaru. Čaká na nich aj pivná legenda Pilsner Urquell spolu so sládkom, ktorý ich naučí, ako správne čapovať a starať sa o zlatý mok. Ujsť si nenechajte ani workshop festivalového líčenia s vizážistkou Lucid a Frisco či oázu pokoja s čapovaným ciderom v Kingswood záhrade.

Čoraz obľúbenejšia značka Gambrinus sa po prvý raz stala hlavným partnerom Grape festivalu. Prinesie so sebou viaceré prekvapenia, ktoré zaujmú najmä milovníkov zlatého moku. Do areálu festivalu príde unikátna pojazdná "hospoda" so zabudovaným výčapom a tankmi s Gambrinus nepasterizovanou 10-tkou. Vďaka nej si koncert najväčších hviezd vychutnáte naozaj naplno. Sledovať ho totiž môžete z poschodovej terasy s VIP výhľadom na hlavný stage. Nepasterizovaný Gambrinus z tanku vám načapujú aj v ďalších štyroch zónach označených logom Gambrinus. Nezameniteľné chvíle s priateľmi spestrí tiež stolný futbal či relax pod slnečníkmi.

Špeciály pre fajnšmekrov

Pivné jazýčky si podmania aj špeciály, ktoré na festival prináša Plzeňský Prazdroj Slovensko. Tieto limitované edície si môžete vychutnať v stánku s názvom Voľba sládkov.

Pravú letnú pohodu zažijete s vrchne kvaseným Summer Ale, v ktorom prevládajú svieže ovocné a citrusové tóny. Na návštevníkov čaká aj za studena chmelený ležiak Boomerang či polotmavý nefiltrovaný Rubín.

Poctivá pivná kultúra

O originálny pivný zážitok sa na piešťanskom letisku postará tankový Pilsner Urquell. Návštevníkom sa dostane pivo z tých najpovolanejších rúk, a to priamo od majstra výčapníkov, víťaza súťaže Pilsner Urquell Master Bartender. Pod jeho dohľadom si načapujete svoju vlastnú hladinku, šnyt či mlieko. Okrem toho sa trikrát denne uskutoční škola čapovania so sládkom 

Janom Pírym, kde si vychutnáte vlastný polliter zo skleneného krígľa.

Proces varenia zlatého ležiaka Pilsner Urquell pritom môžete zažiť na vlastnej koži. Vďaka špeciálnym okuliarom s virtuálnou realitou sa dostanete na miesto, kde sa varí pivo, ktoré je vzorom pre celý svet. Návštevníci môžu sledovať proces varenia zlatého ležiaka, dostanú odpoveď na otázku, prečo má svoju charakteristickú chuť a postupne prejdú sladovňou, varňou aj pivnicami, kde dodnes časť pív Pilsner Urquell päť týždňov zreje 

v drevených sudoch.

Originálny festivalový štýl od vizážistky Lucid

Na festivale sa v blízkosti 365 stageu objaví aj Frisco, a to hneď vo veľkom štýle. V sobotu návštevníkov čaká workshop festivalového líčenia s vizážistkou Lucid a po celý čas si môžete vychutnať skvelú Frisco 

ľadovú drť. Festivalové maľovanie na tvár, ale aj pletenie čeleniek do vlasov zo živých kvetov zažijete v zóne Birell, kde si môžete vychutnať postupne rozvíjajúcu chuť jedinečných ingrediencií Birell Botanicals či ostatných jeho obľúbených príchutí.

Po dvoch rokoch sa na festival vracia aj Kingswood záhrada. Je ideálnym miestom, kde môžete spomaliť, oddýchnuť si a vychutnať si príjemnú letnú atmosféru. Budete si tu môcť posedieť v tieni na lavičkách, ležadlách či tulivakoch, uniknúť realite na hojdačke, alebo zastaviť čas pohľadom na letnú modrú oblohu. Osvieži vás pri tom čapovaný cider Kingswood originál alebo rosé s ľadom.