MINI na Parížskom autosalóne 2016

22.09.2016 13:45
Aktuálne modely MINI pre segment malých automobilov sa okrem toho predstavia návštevníkom autosalónu v metropole Francúzska v čase od 1. do 16. októbra 2016. Spoločne s novým kabrioletom MINI Convertible sa do žiary reflektorov postaví predovšetkým nový model MINI Seven. Prvý dizajnérsky model novej generácie je k dispozícii v 3-dverovom aj 5-dverovom prevedení MINI, pričom sa v ňom moderný luxusný charakter snúbi s citom pre tradície a individuálny štýl.
 
Aktuálne modely MINI pre segment malých automobilov sa okrem toho predstavia návštevníkom autosalónu v metropole Francúzska v čase od 1. do 16. októbra 2016. Spoločne s novým kabrioletom MINI Convertible sa do žiary reflektorov postaví predovšetkým nový model MINI Seven. Prvý dizajnérsky model novej generácie je k dispozícii v 3-dverovom aj 5-dverovom prevedení MINI, pričom sa v ňom moderný luxusný charakter snúbi s citom pre tradície a individuálny štýl.
 
Najnovšia generácia modelov britskej značky MINI prináša neodolateľnú zábavu z jazdy v segmente malých aj kompaktných vozidiel. Ponuka modelov John Cooper Works sa rozširuje o nového „vrcholového športovca“, ktorý ponúkne dostatočné zanietenie na navodenie typického pretekárskeho pocitu. Nové MINI John Cooper Works Clubman sa dočká svojej premiéry na Parížskom autosalóne 2016.
 
 
Najmladší „extrémny športovec“ je zároveň najväčším svojho druhu v modelovom programe značky. Jeho strhujúci temperament sa stretáva s vynikajúcimi výsledkami v disciplínach, ako je priestrannosť, všestrannosť a vhodnosť na dlhú jazdu, čím John Cooper Works vnáša ešte viac pestrosti.
 
Po úspešnom uvedení nového modelu MINI John Cooper Works s klasickou trojdverovou karosériou a nového kabrioletu MINI John Cooper Works Convertible pre mimoriadne búrlivý pôžitok z jazdy na čerstvom vzduchu sa model MINI John Cooper Works Clubman predstavuje ako všestranný talent schopný poradiť si s najrôznejšími nárokmi každodennej premávky, ako aj s nástrahami pretekárskej dráhy. Vďaka osadeniu historicky najsilnejšieho motora spomedzi vozidiel MINI, systému pohonu všetkých štyroch kolies ALL4, technológii zavesenia kolies zaručujúcej najvyššie úrovne výkonu, ako aj exkluzívnym dizajnovým prvkom a doplnkom sa jasne odlišuje od ostatných variantov nového modelu MINI Clubman.
 
Všestranný talent so vzrušujúcimi výkonnostnými parametrami: nový MINI John Cooper Works Clubman. 
Nový model MINI John Cooper Works Clubman je interpretáciou tradične zaužívaného konceptu vozidla s hranatou zadnou časťou – jedinou v segmente prémiových kompaktných vozidiel – a to nielen v modernom prevedení, ale aj s neprehliadnuteľným športovým charakterom. Štvoro bočných dverí a nezameniteľne delené zadné dvere, päť plnohodnotných sedadiel a objem batožinového priestoru, ktorý je možné rozšíriť z 360 až na 1 250 litrov – práve vďaka týmto vlastnostiam nadobúda svoj osobitý vzhľad aj výnimočnú všestrannosť. Okrem osobitého priestorového konceptu dodáva novému modelu MINI John Cooper Works Clubman mimoriadnu mieru flexibility aj koncept motora. Najnovšia verzia systému pohonu štyroch kolies ALL4 optimalizuje nielen vzrušujúce jazdné vlastnosti automobilu, ale aj jeho dravý pohyb vpred nielen na asfalte.
 
Pohon, ktorý sa vďaka systému ALL4 v každej situácii podľa potreby rozdeľuje medzi predné a zadné kolesá, vzniká v 2,0-litrovom štvorvalcovom motore s technológiou MINI TwinPower Turbo doplnenou osobitými úpravami inšpirovanými skúsenosťami z pretekárskych dráh. Pri maximálnom výkone 170 kW/231 k a maximálnom krútiacom momente 350 Nm dokáže tento motor zrýchliť model MINI John Cooper Works Clubman (kombinovaná spotreba: 7,4 l/100 km; kombinované emisie CO2: 168 g/km) z nuly na 100 km/h za 6,3 sekundy, a to v prevedení so štandardnou 6-rýchlostnou manuálnou prevodovkou aj voliteľnou 8-rýchlostnou športovou prevodovkou Steptronic. Zavesenie so športovým brzdným systémom Brembo a 18-palcové disky John Cooper Works z ľahkej zliatiny sú ideálne prispôsobené výkonnostným parametrom motora. Aerodynamicky optimalizované prvky karosérie taktiež prispievajú k nepretržite spoľahlivej ovládateľnosti vozidla. Štandardná výbava nového modelu MINI John Cooper Works Clubman pozostáva nielen z kokpitu s osobitým dizajnom, ale aj LED svetlometov, jazdných režimov MINI, parkovacieho asistenta, funkcií na pohodlný prístup vrátane bezdotykového ovládania zadných delených dverí, rádia MINI Visual Boost so 6,5-palcovou farebnou obrazovkou, multifunkčných tlačidiel na volante a systému udržiavania konštantnej rýchlosti s funkciou brzdenia.
 
Štýlová zábava z jazdy s tradičnými koreňmi: nový MINI Seven. 
V segmente malých automobilov dnes stoja trojdverové vozidlá MINI z najnovšej generácie prvýkrát bok po boku s päťdverovými modelmi, čím popularitu značky ešte viac zvyšujú. Obidva modely sú k dispozícii v prevedení MINI Seven. Tento dizajnérsky model zvlášť zdôrazňuje svoje britské korene, extrovertné čaro, charakteristickú radosť z jazdy a luxusný charakter novej generácie vozidiel MINI. Individuálny štýl modelu MINI Seven umocňuje kontrastný lak strechy a krytov bočných zrkadiel vo farbe Melting Silver, exkluzívne pásy na kapote a dekoračné prvky, ako aj 17-palcové kolesá z ľahkej zliatiny v dvojfarebnom prevedení. Súčasťou exkluzívneho vybavenia interiéru sú športové sedadlá vo farbe Diamond Malt Brown, ktoré boli vytvorené špeciálne pre tento dizajnérsky model.
 
Obidva varianty nového modelu MINI Seven ponúkajú na výber spomedzi dvoch benzínových a dvoch naftových motorov. K dispozícii je navyše voliteľný balík vybavenia MINI Seven Chili ponúkajúci osobité zdokonalenie komfortu, zábavy z jazdy a individuálneho štýlu. Pomenovaním tento nový dizajnérsky model odkazuje na premiéru revolučného drobného britského automobilu spred viac než päť a pol dekády. Prvý exemplár 4-miestneho vozidla, ktoré dnes poznáme ako klasické Mini, totiž z výrobnej linky zišiel pod názvom Austin Seven.

Fotogaléria: MINI na Parížskom autosalóne 2016

Záznamy: 1 - 8 zo 28
1 | 2 | 3 | 4 >>