Malá knižka VEĽKEJ POMOCI

22.04.2020 19:53

ÚTOK NA DOBRÝ SKUTOK

#ajPomocJeNakazliva

Stačí nám naše telo a chuť priložiť ruku k dielu.

Často však nevieme, kde začať. Zrazu sa objaví inšpiratívny človek so svojim príbehom, ktorý nás nakopne a my sa do pomoci dokážeme pustiť. Sme si istí, že na svete žije veľa ľudí, ktorí chcú pomáhať.

 

 

 

 

Našim cieľom bolo spísať knihu nápadov AKO môže KTOKOĽVEK pomôcť  KOMUKOĽVEK, v AKÝKOĽVEK čas.

Preto na stranách tejto knihy nájdeš nápad AKO sa dá nezištne pomôcť a aj inšpiratívneho človeka, ktorý ti dá dôvod PREČO sa oplatí pomôcť

  

Možno nie všetky formy pomoci sú pre teba to pravé orechové alebo nemáš vek či schopnosť na realizáciu. Preto si na tejto stránke zhodnoť, či sa táto rada dá aplikovať do tvojho okolia. Prosím buď však „HĽADAČOM MOŽNOSTÍ“ ako to ide.

Vypracuj svoj plán a pusti sa do práce.

Potrebujeme ťa my, potrebuje ťa tvoja krajina, potrebuje ťa tento svet.

 

Cena: 5 € plus 2 € poštovné

Z každej knižky pôjde 1€ na podporu organizácií pracujúcich pre ľudí, ktorí to potrebujú.

 

Predaj: https://bit.ly/utoknadobryskutok

 

Fotogaléria: Malá knižka VEĽKEJ POMOCI

Malá knižka VEĽKEJ POMOCI

ÚTOK NA DOBRÝ SKUTOK

#ajPomocJeNakazliva

 

Mohli by ste mi, prosím, priblížiť tento projekt?

Kniha vznikla z jedného telefonátu, kde som sa s kamarátom rozprával o tom ako je jednoduché pomáhať a ako to mnoho ľudí nerobí nezištne. A ako by bolo krásne keby každý človek robil denne skutky nezištnej lásky. Tak sme sa rozhodli napísať knižku tipov ako sa dá nezištne pomáhať a nájsť 5 osobností, ktoré by dali dôvod prečo by sme mali pomáhať. Nakoniec je nás dokopy 66, ľudí z rôznych oblastí tých známejších ale i menej známych, no v spoločnosti všetci radi robíme svoje projekty a práce s láskou. Je to malé dielko, veľkosti takej, aby sa zmestilo do ruky a do tašky, má byť takou inšpiráciou a pomôckou na denno denné používanie, aby sme si vyskúšali aj pomoc, o ktorej sme možno predtým nevedeli. A tak do mesiaca od myšlienky spraviť ju bola kniha na svete, kde sme našli úvodného ochotného sponzora, ktorý nám zaplatil prvých 500 kníh. 

 

Ide vyslovene len o knihu, alebo máte aj nejakú platformu na internete?

Kniha je len prostriedkom, našim cieľom následne bude vytvorenie instagramoveho profilu a facebookovej skupiny, kde môžeme zdieľať príbehy ľudí, ktorí pomáhajú ale i tých, ktorí pomoc potrebujú... Preto aj každý z autorov môže získavať províziu z predaja a následne sa rozhodne ako tú províziu využije - hne´d po korone sa budeme snažiť ísť do terénu a za tie peniaze priniesť rôzne zážitky pre ľudí, ktorí si ich inak dovoliť nemôžu - napr. zaplatíme deťom z detského domova možnosť ísť do najväčšej parkourovej haly na Slovensku, spravíme animačný program pre nízkoprahové centrum a podobne. Vo všetkých týchto aktivitách chceme odovzdať svoje know how a štýl akým pracujeme s deťmi ako animátor Frederik (môj spoločník z o.z Cakumprásk) a ja za pedagogickú činnosť, kedže pôsobím ako vychovávateľ na škole... Do toho máme záujem stiahnuť každého človeka, ktorý bude ochotný pridať sa. Aktuálne nie je nič vytvorené, bo to robíme pre ľudí ako prekvapenie, v pondelok 20.4.2020 všetko spustíme a spustíme predpredaj, kde prvých 400 ks kníh môžu ľudia získať hneď prvý týždeň... Následne naši autori budú informovaní o aktivitách, ktoré sa chystajú a budú sa môcť pridávať ďalší. Ak ste videli film POŠLI TO ĎALEJ - to je tá myšlienka rozdúchať pomoc a ľudskosť medzi nami, aby sa šírila medzi ľuďmi. Čoho dôkazom sú mnohé iniciatívy, ktoré fungujú počas korony v teréne....

 

Pre koho je projekt určený?

náš záujem je, aby na jednej strane sme pomáhali tým, ktorí nemajú také šťastie ako my ale aby sa aj aktivizovali ľudia, ktorí majú toho šťastia ešte viac. Už tento rok by sme chceli vytvoriť networkingové víkendové podujatie pre 15 organizácií, ktoré ponúkajú pomoc a 15 orgaizácií, ktoré pracujú s ľuďmi, čo sa im pomoc zíde. Prepájať tak sektor biznisu a neziskový sektor v prírode, pri spoznávacích aktivitách.  Sami nevieme aký bude predaj knihy, ohlas a podobne, no sme pripravení pôsobiť na poli inšpirácie vo vzájomnej pomoci a tá je vhodná a určená pre každého :)

 

Kto sa doň môže zapojiť?

Budeme radi, keď sa zapojí každý už len tým, že vykoná denne aspoň jeden dobrý skutok. Samozrejme vieme, že ľudia radi zneužívajú dôveru druhých ľudí a tak premýšľame aj nad zabezpečením tejto oblasti. 

Sú teda viaceré možnosti zapojenia: 1. zakúpenie knižky s tým, že peniaze z predaja idú na účet občianskeho združenia cakumprásk a následne po korone sa začnú realizovať networking víkendy a akcie pre ľudí, 2. ochotnou rukou, organizovanie akcií či už ľudia dobrovoľne s inšpiráciou z knihy alebo organizovane v našej spolupráci, 3. v sponzoringu, kde sa dohodneme čo a za akú cenu pre koho zrealizujeme a následne to celé aj v praxi zrealizujeme

 

Kde sa môžem dostať ku knihe, aby som si ju mohla prezrieť a prípadne vám zaslať ďalšie otázky?

Knihu Vám rád zašlem na Vašu adresu a na otázky odpoviem cez email simkovic.juri@gmail.com alebo na telefónnom čísle 0903704055 (ak by som nedvíhal, prosím pošlite mi SMS, ja sa určite ozvem - niekedy mám hodinku pre rozvoj seba alebo mám naplánovaný iný hovor) 

budem rád za akékoľvek ďalšie otázky :) 

 

Pomáhať je jednoduché.

Nepotrebujeme k tomu peniaze, stačí nám naše telo a chuť priložiť ruku k dielu.

Často však nevieme, kde začať. Zrazu sa objaví inšpiratívny človek so svojim príbehom, ktorý nás nakopne a my sa do pomoci dokážeme pustiť. Sme si istí, že na svete žije veľa ľudí, ktorí chcú pomáhať.

Preto sme uskutočnili malý brainstorming nápadov - ako pomáhať nezištne, dobrovoľne. Ako spraviť malou troškou, ale pravidelne kus dobra. Sme naivní rojkovia, lebo veríme, že ľudstvo nie je na tom tak katastrofálne, ako sa opisuje v médiách. Veríme, že sa dokážeme aktivizovať, že dokážeme priložiť ruku k dielu a zlepšiť tento svet.

Autori motivačnej literatúry hovoria, že zmena začína od nás. Milujeme počty. Predstav si, milý čitateľ: každý deň urobí každý človek jeden dobrý skutok. Koľko dobrých skutkov by sa denne preukázalo iným? Koľko pozitívnej energie by sa vo svete šírilo. Vôbec to nemusia byť investície tisícich eur či dolárov.

Čo všetko to môže byť sme skúsili spísať do MALEJ KNIŽKY VEĽKEJ POMOCI.

To, že existuje veľa ľudí ochotných priložiť ruku k dielu potvrdzujú ľudia, ktorých mená, fotky a projekty nájdete na najbližších stranách. Oni nám povedia dôvody prečo sa oplatí pomáhať. Poď medzi nás a pridaj svoju pomocnú ruku svojim blížnym.

Ďakujeme

CHCEM POMÁHAŤ, AKO NA TO?

Našim cieľom bolo spísať knihu nápadov AKO môže KTOKOĽVEK pomôcť KOMUKOĽVEK, v AKÝKOĽVEK čas.

Preto nájdeš na prvej stránke nápad AKO sa dá nezištne pomôcť a pod tým nájdeš inšpiratívneho človeka, ktorý ti dá dôvod PREČO sa oplatí pomôcť.

Ďalšia strana je venovaná tebe. Možno nie všetky formy pomoci sú pre teba to pravé orechové alebo nemáš vek či schopnosť na realizáciu. Preto si na tejto stránke zhodnoť, či sa táto rada dá aplikovať do tvojho okolia. Prosím buď však „HĽADAČOM MOŽNOSTÍ“ ako to ide. Ak aj tak nie je šanca, aby si to splnil, nájdi niekoho, kto o tomto nevie a daj mu chrobáka do hlavy.

Vypracuj svoj plán a pusti sa do práce. Potrebujeme ťa my, potrebuje ťa tvoja krajina, potrebuje ťa tento svet.

Získaj inšpiráciu tam, kde aj my – pozri si film „Pošli to ďalej“.

Si pripravený pomôcť nám zlepšiť tento svet?

Kniha vznikla vďaka ľuďom ako Andrejka, Ivanka, Janka a všetkých ostatných spoluautorov., Inšpirujú nás svojim príbehom - svojou pomocou.

Je to vďaka

  • našim detským dušiam, ktoré stále veria v silu nášho spoločenstva.
  • V sile ľudí našej krajiny. Ale i v krajinách okolo nás.

Vieme, že

  • existuje veľa anjelov, ktorí chcú pomáhať, aj keď veľa ľudí pomoc stráda. Stále veríme, že
  • sa ľudstvo zobudí a projekty jednotlivcom sa spoja v nádherné spoločenstvá pomoci.
  • Že ekologické projekty sa nebudú brať ako konkurencia, ale nájdu spoločný prienik a dokážu veľké veci.
  • Že školy prestanú medzi sebou bojovať o žiakov, ale budú sa vzájomne inšpirovať príkladmi pozitívnej praxe.
  • Že sa ľudia budú zjednocovať tak, ako sa zjednotili ľudia z rôznych odvetví v tejto našej spoločnej knižke.

. Je to kniha nás všetkých, celého spoločenstva, ktoré kooperáciou môže dosiahnuť úspech.

  • aby sme dokázali pomôcť čo najväčšiemu počtu ľudí na svete, mohli zabezpečiť čo najkvalitnejšie podmienky na život.
  • Aby hierarchia potrieb pána Maslowa mohla byť u každého naplnená.
  • Aby každý človek sa cítil byť milovaný napriek tomu,
    • že pochybil. Napriek tomu,
    • že nemal šťastie na šťastný pôrod, detstvo, výber povolania, priateľov, jednoducho šťastný život.“

Ďakujeme každému, kto

  • touto knižkou podporil náš projekt,
  • kto posunul svoje financie projektom, ktoré sa snažia o naplnenie vyššie napísaného poslania.

Čo keby sme za svojich asi 70 rokov na svete spravili denne jeden dobrý skutok. Viete koľko by to bolo? Neuveriteľných 25 550 dobrých skutkov za celý život. A keby sme spravili  priemerne 5 dobrých skutkov za deň? Bolo by to 127 750 za jedného človeka na zemi. Ako 6-členná rodina by sme urobili 766 500 takýchto činov. A keby toto spraví 5 000 000 ľudí? To číslo moja kalkulačka napíše takto: 6,3875E11.

Je to na nás, na každom jednom z nás. Sme radi, že si s nami. Tak poďme zmeniť svet.