Louis Vuitton predstavuje hodinky Escale Time Zone

25.03.2015 11:44

Značka Louis Vuitton, ktorá je tradičným výrobcom štýlových nevyhnutností pre cestovanie i život, rada čerpá z tradičnej symboliky svojich kufrov, ktoré už mnoho rokov sprevádzajú cestovateľov na ich cestách v elegancii a v luxuse.

Tento rok Louis Vuitton predstavuje hodinky Escale Time Zone. Hodinky v oceľovom puzdre, ktoré sú modernou interpretáciou tradičných časomier cestovateľov, ponúkajú čas v 24 časových pásmach - a to úplne iným a originálnym spôsobom, ktorý umožňuje nová interpretácia komplikácie GMT.

Puzdro nadčasového tvaru

So svojím matným stredom a leštenou lunetou hodinky Escale Time Zone evokujú moderný hodinársky štýl aj nadčasovú klasiku. Nožičky majú charakteristický tvar vystužených rohov kufrov Louis Vuitton a odkazujú tak na epické výpravy.

Puzdro Escale Time Zone má priemer 39 mm a výšku 8,4 mm. Číselník je atraktívne otvorený vďaka lunete z leštenej ocele, takže je veľmi dobre čitateľný - a to vo všetkých 24 časových pásmach. Vďaka priehľadnému krytu zadného dielu zo zafírového skla vidíme hliníkový disk a naťahovať rotor, ktorý sa energeticky otáča okolo veľkého grafického motívu LV.

Viacfarebný číselník

V estetickom štýle farebného sveta radu Escale Worldtime, ktorú tento model tiež vyznáva, si hodinky Escale Time Zone pohrávajú s farebnými geometrickými motívmi, ktorými si zákazníci značky Louis Vuitton nechávajú personalizovať svoju batožinu. Farebné pruhy, heraldické symboly, iniciály a ďalšie geometrické piktogramy sú ručne maľované priamo na číselník. Proces maľby je veľmi náročný: farba sa nanáša na číselník pomocou silikónovou vrstvou potiahnutých pečiatok, farbu po farbe, takže je výsledok veľmi presný. Uprostred zafírového sklíčka sa nachádza disk s minimalistickými pruhmi a nápisom Louis Vuitton Time Zone v motíve, ktorý pripomína štylizovanú zemeguľu. Delikátna minútová ručička a malý trojuholník na neviditeľnom disku ukazujú miestny čas.

Vďaka svojim jedinečným funkciám a originálnemu geometrickému vzhľadu hodinky Escale Time Zone dokonale stelesňujú vášeň značky Louis Vuitton pre cestovanie i jej hodinársku tradíciu. Inšpiráciu pre tieto hodinky čerpá z tvarov a funkcií minulosti, odkazu legendárnych kufrov, ktorý však pretvára do podoby moderných hodiniek pre novodobých cestovateľov.

Ozdobou hodiniek je aj remienok z aligátorej kože podložený teľacinou s oceľovou preklápacou sponou.

 

www.louisvuitton.com

Fotogaléria: Louis Vuitton predstavuje hodinky Escale Time Zone