Kúpa hranoliek v McDonald’s vám už 13. októbra prinesie dvojnásobnú radosť

11.10.2023 12:21

Premeňte piatok trinásteho na deň plný šťastia a pomoci. Ako na to? Zavítajte 13. októbra do ktorejkoľvek reštaurácie McDonald’s na Slovensku, kúpte si ikonické hranolky a jednoducho tak prispejte na dobrú vec. 

Polovicu tržieb z každého nákupu hranoliek realizovaného počas piatkového dňa venujú reštaurácie McDonald’s neziskovej organizácii Ronald McDonald House Charities, ktorá dlhodobo zlepšuje podmienky na detských oddeleniach v slovenských nemocniciach. Väčšinu z reštaurácií v súčasnosti prevádzkujú licenční partneri, ktorí sa na tejto charitatívnej aktivite spolupodieľajú.

Kúpa hranoliek v slovenských reštauráciách McDonald’s vám už 13. októbra prinesie dvojnásobnú radosť. V tento deň budú obľúbené hranolčeky v rámci celodennej charitatívnej zbierky s názvom McHappy Day pomáhať dobrej veci a polovica z tržieb za všetky objednané hranolky poputuje na charitatívne účely do neziskovej organizácie Ronald McDonald House Charities (RMHC).  Zažeňte hlad a pomôžte navýšiť zbierku na pomoc pre malých pacientov a ich rodiny aj vy.

V minulom roku sa vďaka zákazníkom počas McHappy Day podarilo vyzbierať až  49 003 eur. Väčšina z vyzbieraných prostriedkov putovala na rekonštrukciu spoločných priestorov v Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach. „Nesmierne si vážime podporu našich zákazníkov, ktorí sa pravidelne zapájajú do našich charitatívnych akcií. Minulý rok sa počas McHappy Day podarilo vyzbierať až rekordných 49 003 eur a možno práve tento rok sa nám podarí prekročiť magickú hranicu 50 000 eur. 

Veríme, že sa v našich prevádzkach v piatok stretneme so všetkými milovníkmi hranoliek, ktorí si budú môcť vychutnať dvojnásobnú radosť z každej porcie. Všetky vyzbierané prostriedky budú použité na súčasné a plánované rekonštrukcie v slovenských nemocniciach,“ dodáva Lucia Poláčeková, PR manažérka pre McDonald’s Slovensko a Česká republika.

Nezisková organizácia RMHC už od roku 2003 pomáha malým pacientom v našich nemocniciach prostredníctvom rekonštrukcií nemocničných izieb, spoločných priestorov či oddychových zón, ale aj so zabezpečovaním najmodernejších prístrojov a nového zariadenia pre detské oddelenia.  

Systematicky tak zlepšuje podmienky hospitalizácie chorých detí a zabezpečuje blízkosť pre rodiny, ktorá pozitívne vplýva na liečbu detí a ich rekonvalescenciu. Za takmer 20 rokov svojej existencie pomohla už 11 nemocniciam na Slovensku, pričom výška pomoci sa vyšplhala na viac ako 910-tisíc eur.