Jún patrí deťom

17.06.2021 11:49

Prvý jún patrí u nás tradične Medzinárodnému dňu detí. V tento deň majú deti sviatok, čo tak však venovať celý tento mesiac našim malým ratolestiam? Viac s nimi byť, žiť, učiť sa od nich, venovať im svoj čas a hovoriť im, ako veľmi ich ľúbime.

Medzinárodný deň detí je sviatok, ktorý sa oslavuje v mnohých krajinách po celom svete, nie však v každej práve 1. júna, tak ako u nás. Slovensko ho oslavuje od roku 1952, ale napríklad deti v USA mali sviatok dňa detí po prvý krát už v roku 1925. Myšlienka oslavovať Medzinárodný deň detí vznikla na Svetovej konferencii pre blaho detí (World Conference for the Wellbeing od Children) v Ženeve v roku 1925. Zástupcovia 54 krajín sveta tu schválili deklaráciu, ktorá riešila chudobu, detskú prácu, vzdelanie a ďalšie otázky a problémy, týkajúce sa detí po celom svete. Po konferencii viacero vlád zaviedlo deň, kedy by sa malo deťom robiť radosť a zároveň aj poukázať na problémy detí vo svete.

50 % zľava pre detské obliečky!

Ako oslavujete Medzinárodný deň detí s vašimi deťmi? Deti na tento sviatok zvyčajne dostávajú hračky, sladkosti, knižky, spoločné chvíle v cukrárni, na zmrzline či rôzne zábavné zážitky s rodičmi. „My sme pre mamičky a ich deti pripravili počas júna špeciálnu akciu na detskú posteľnú bielizeň. Kvalitné bavlnené obliečky si teraz môžu kúpiť s 50% zľavou, vybrať si môžu z rôznych motívov, či už s rozprávkovými hrdinami, kreslenými postavičkami alebo s milými detskými motívmi zvieratiek,“ odporúča nákup Kateřina Vařechová, riaditeľka spoločnosti Matějovský, tradičnej českej značky posteľných obliečok a bytového textilu.

 



 

 

Foto: Inšpirácia - Matějovský

Zdroj foto: Matějovský

 

Fotogaléria: Jún patrí deťom