Jednoduchá cesta k dokonalej chuti

31.08.2018 19:11

Nové indukčné varné panely

Ešte stále sa u nás stretávame s tendenciou mať pochybnosti pred varením na indukcii a indukčnými varnými panelmi. Pritom ich obsluha je jednoduchá vďaka zabudovanej elektronike a ich nespochybniteľným benefitom je výrazne rýchlejší ohrev. Vďaka tomu vieme vyčarovať lahodné pokrmy za kratšiu dobu. Presné nastavenie teploty jednotlivých varných zón podľa aktuálnej potreby navyše zabraňuje plytvaniu energií, čo sa pozitívne odrazí aj vo vyúčtovaní za elektrinu.

Európu aktuálne ovládol trend tenkých kuchynských pracovných panelov. Indukčné varné panely s technológiou Slim Fit tak môžu byť umiestnené na pracovnej ploche, ktorá má hrúbku iba 28 mm, a to bez nutnosti prednej ventilácie. Unikátny dizajn aj najmodernejšia technológia varných panelov Electrolux umožnia prípravu tých najchutejších jedál  za výrazne kratší čas.

Indukčný varný panel sa dá umiestniť na pracovnú plochu s hrúbkou 28 mm, pod ktorou sa nachádza akákoľvek rúra Electrolux tak, že nie je potrebný oddeľovací panel. Technológia Slim Fit ťaží naozaj z každého centimetra.

Indukčné varné panely Electrolux si vo vašej kuchyni obľúbite rýchlo – stanú sa doležitými a spoľahlivými partnermi pri vašich kulinárskych počinoch. Zohrejú sa rýchlejšie, než iné typy varných panelov a rýchlejšie tiež reagujú na zmenu teploty.

Ovládanie varných plôch pomocou plne dotykového farebného TFT displeja ponúka väčšie posuvné ovládače, ktoré uľahčujú varenie. Zmena úrovne sa dá nastaviť rýchlejšie, jednoduchšie a presnejšie. Užívateľské rozhranie Infiniteᵀᴹ automaticky detekuje hrnce a panvice. Hneď ako je nádoba na varnú dosku umiestnená, rozsvieti sa iba ten ovládací prvok, ktorý zodpovedá umiestnenému hrncu alebo panvici. V opačnom prípade nijako neruší.

Pôvodné kríže na varných paneloch určujúce varné zóny boli nahradené minimalistickejším dizajnom Windmill pripomínajúcom veterné mlyny. Týmto sa varné panely Electrolux odlišujú od ostatných. Samozrejmosťou je funkcia Bridge – spája dve varné zóny do jednej veľkej – s rovnakým nastavením teploty aj času. Ideálne sa tak hodí na väčšie hrnce pri varení pre viac osôb a má dosť miesta aj pre gril Plancha.

Nové indukčné varné panely myslia aj na zvýšenú bezpečnosť. Indikátory zostatkového tepla prezradia, či sú jednotlivé varné plochy už chladné a teda pripravené na očistenie. Všetky ovládacie prvky môžete počas varenia uzamknúť, bez toho, že by sa zmenilo nastavenie teploty varných zón. Jedným stlačením možno celý proces varenia pozastaviť, čím sa všetky varné zóny automaticky nastavia na teplotu, ktorá pokrmy udrží teplé, ale nespáli ich.

Viac informácií na: www.aeg.sk, www.electrolux.sk, www.zanussi.sk, www.electroluxgroup.com či sociálnych sieťach Facebook Electrolux Slovensko.