Koniec vylihovania, jarné upratovanie začína

11.02.2016 16:51

Od vianočných sviatkov a novoročných osláv už uplynul nejaký ten týždeň. Pomaly prichádza jar a s ňou pre všetky gazdinky  jasný signál po predvianočnom upratovaní už niet ani stopy a je najvyšší čas na upratovacie repete. Ak chcete tohtoročné jarné upratovanie zvládnuť v pohode a bez zbytočného stresu, zvoľte rozumný postup a upratovaciu čatu v tom správnom zložení. Spoločnosť Henkel vám poradí, ako na to.

 

Nech sa všetko blyští

 

Clin Trigger Lemon 500ml.pngOkná sú vždy záťažovým testom celého jarného upratovania. Ak však zvolíte správne kroky, budú dokonale čisté a vy nestratíte chuť pustiť sa do ďalšieho čistenia domácnosti. V prípade, že vaše okná majú žalúzie, tie nastupujú na rad ako prvé. Predídete tak tomu, aby sa vyčistené okná znovu zašpinili. Následne pokračujte umývaním parapety a rámov, ktoré najlepšie vyčistíte obyčajnou hubkou alebo švédskou utierkou, namáčanou vo vode alebo prípravku na čistenie okien.

 

Na rad prichádzajú samotné okenné sklá. Zabudnite na ocot alebo saponát a následne leštenie s novinovým papierom. Ušetrite svoj čas i námahu a voľte rafinované riešenia.  Nový Clin Windows and Glass s 5x dlhším leskom vaše okná nielen perfektne vyčistí, ale aj dodá lesk na celé týždne. Navyše jeho unikátny impregnačný efekt, ktorý chráni povrch sklenených povrchov špeciálnou vrstvou, odpudzuje vodu a špinu, a tak zabraňuje tvorbe šmúh vplyvom výdatných dažďov. Maloobchodná odporúčaná cena je 2,32€, 500 ml.

 
 
 

Kuchyňa je vizitka domácnosti

 

PUR Lavender 900ml_LC1.pngPUR AV 900ml_LC1.pngAk sa chystáte do upratovania celého bytu, určite nezabudnite na špinavé riady v kuchyni. Vypratať celý byt a prísť do kuchyne, kde na vás číha kopa špinavého riadu, nie je nič príjemné. Zvlášť, keď si chystáte pripraviť lahodnú kávu s vyloženými nohami na stole. Dôležité je vybrať účinný čistiaci prostriedok a správnu techniku. Aj pri umývaní riadu platia určité pravidlá.

 

Ak chcete ušetriť, napúšťajte drez teplou vodou, vložte riad, pridajte čistiaci prostriedok a na záver opláchnite. Vyhnite sa tak zdĺhavému umývaniu pod tečúcou vodou, ktoré nie je šetrné ani k vášmu rozpočtu ani životnému prostrediu. Prostriedok voľte účinný, ktorý si poradí s mastnotou a zaschnutými zvyškami, ako je napríklad Pur Power Lavender, teraz s praktickejším uzáverom. Ak patríte k tým, ktorí nemajú po umývaní riadu príjemný pocit na dotyk rúk, voľte jemnejšie prostriedky, akým je Pur Balzam. Maloobchodná odporúčaná cena je 1,99€, 900ml.

Trom z vás ponúka spoločnosť Henkel vyhrať skvelých pomocníkov na upratovanie. Súťažnú otázku a podmienky nájdete tu

BRBA CL 100g.pngHygienické WC musí byť

 

Záchod je potrebné detailne „vydrhnúť“, a to tak, aby sme zabránili tvorbe a množeniu nežiaducich baktérií. Na priebežné umývanie vášho WC umiestnite na misu tuhý WC blok Bref Blue Aktiv, ktorý zaručí hygienickú čistotu a sviežosť aj medzi spláchnutiami. Odporúčaná maloobchodná cena je 1,99.