Ja donesiem

15.12.2020 19:22

Iniciatíva Ja donesiem vznikla ako pomoc pre gastro

Zmena životného štýlu, obmedzenia, deti, ktorým sa treba venovať a domácnosť po celých dvadsaťštyri hodín sedem dní v týždni. Ak máte pocit, že je toho veľa máte pravdu a nie je to len pocit.

Okrem detí a práce je tu ešte domácnosť a s ňou spojené každodenné varenie. Že sa to všetko nedá stíhať len tak, sme si už určite všetci všimli. Najviac je to cítiť pri potrebe každodenného varenia. Raňajky aj večere sú v našej kultúre stravovania, aj suché, ale obed je považovaný za hlavné jedlo dňa.

Aspoň jedno teplé jedlo denne

Varenie. Pre niekoho činnosť obľúbená, pre druhého až tak veľmi nie. V čase, kedy väčšina z nás pracuje z domu, je preto otázka každodenného varenia skutočnou výzvou. Netreba však zúfať. Aspoň jedno teplé jedlo denne, ktoré vás neodtrhne od práce, vyriešite donáškou. Aj preto vznikla iniciatíva #jadonesiem, ktorej cieľom je pomôcť aj vašej obľúbenej reštaurácii. Donáškou jedla navyše môžete pomôcť aj svojim susedom či známym, ktorým tak ušetríte cestu do obchodov, a nakoniec aj sami sebe. Vaše obľúbené jedlo budete mať na tanieri bez námahy. 

 

Pomôžte reštauráciám, aby nemuseli zatvárať

Vaše obľúbené podniky teraz zívajú prázdnotou a nemusia toto ťažké obdobie prežiť.
V mnohých z nich sa pritom stále môžete zastaviť po jedlo alebo vám ho dovezú priamo domov. Stačí navštíviť stránku https://jadonesiem.sk/, kde nájdete presný zoznam otvorených prevádzok vo vašom okolí, ktoré pre vás denne pripravujú čerstvé jedlá. Spojte sa so susedmi či známymi a 
pomôžte sebe aj reštauráciám. Vo väčšine reštaurácií, ktoré sú zapojené do výzvy #jadonesiem môžete za jedlo platiť stravnými lístkami či stravovacou kartou. Viac informácií nájdete na https://jadonesiem.sk/ alebo stránke www.up-slovensko.sk.