IKEA uvádza kolekciu KÅSEBERGA inšpirovanú životným štýlom surfistov

23.04.2022 12:20

V roku 2019 IKEA a World Surf League ohlásili spoluprácu s cieľom lepšie pochopiť každodenný život aktívnych ľudí v pohybe, ktorý sa nesie v rytme oceánov. Výsledkom je kolekcia praktických a krásne navrhnutých výrobkov do domácnosti a na život na cestách. Predaj výrobkov z kolekcie KÅSEBERGA spustí IKEA na celom svete v máji 2022.

Spoluprácou s WSL sa IKEA chcela dozvedieť viac o potrebách a požiadavkách surfistov a surfistiek. Surferský životný štýl poskytol mnoho dôležitých poznatkov o živote v neustálom pohybe, ako je napríklad organizácia batožiny, nesutály presun rôznych vecí a zvládanie vlhkosti. „Všetky tieto potreby sú relevantné aj pre iných ľudí, nielen surfistov, a inšpirovali nás k vytvoreniu výrobkov, ktoré obohatia život každého človeka s podobnými požiadavkami. Dúfame, že touto kolekciou budeme šíriť radosť zo surferského životného štýlu v domácnostiach aj v každodennom živote mnohých ľudí,“ hovorí Wiebke Braasch, návrhárka v IKEA of Sweden.

V kolekcii KÅSEBERGA ponúka IKEA viac ako 25 praktických výrobkov určených do domácnosti alebo kamkoľvek ich život zaveje. Medzi ne patrí doska na bodysurfing, plážové kreslo, prenosný gril, konferenčný stolík alebo taška, ktorá svojim jedinečným dizajnom uľahčuje zbieranie odpadkov na pláži.

Spolu s World Surf League a renomovanými surfistami - Kassiou Meadorovou a Robom Machadom -  sa proces navrhovania sústredil na funkčnosť, čo najväčšie množstvo recyklovaných materiálov a podporu cirkulárneho životného štýlu. Výsledkom je, že veľká časť výrobkov v kolekcii KÅSEBERGA je vyrobená z recyklovaného polyesteru, zatiaľ čo iné sú vyrobené z obnoviteľných zdrojov, ako je bambus a korok.

„Bolo mi cťou a potešením spolupracovať s Robom Machadom, WSL a IKEA a podieľať sa na vzniku kolekcie KÅSEBERGA. Je to kolekcia domácich potrieb a nevyhnutých vecí inšpirovaných oceánom, ktorá je mimoriadne praktická a má čo najmenší dosah na životné prostredie. Určená je pre neustále rastúcu globálnu komunitu surfistov a surfistiek a milovníkov pláží, ktorí dbajú o životné prostredie,“ hovorí Kassia Meador, surfistka a podnikateľka.

„Sledovať, ako sa spolupráca s IKEA na kolekcii KÅSEBERGA stáva skutočnosťou a pracovať s ich návrhármi na vývoji týchto trvalo udržateľných výrobkov, bola pre nás vo WSL skutočne obohacujúca skúsenosť,“ hovorí Cherie Cohen, riaditeľka tržieb vo WSL.Iniciatívy IKEA v oblasti udržateľnosti sú úzko späté s iniciatívami WSL a našich fanúšikov. Sme presvedčení, že výrobky z recyklovaných a obnoviteľných materiálov budú veľmi obľúbené u surfistiek a surferov, milovníkov oceánov a nadšencov dizajnu.“

Kolekcia KÅSEBERGA je pomenovaná po malom meste vo Švédsku, kde sa nachádza jedno z najjužnejších miest na surfovanie v krajine a bude celosvetovo uvedená do predaja v máji 2022. Dostupnosť sa v každom regióne môže líšiť. Viac informácií získate v obchodnom dome IKEA.