Ideálne auto sa páči na prvý pohľad

16.12.2014 08:32

Ideálne auto sa páči na prvý pohľad

V podstate je jedno či si auto kupujete ako single, alebo s ním plánujete voziť celú rodinu. Páčiť sa vám musí už na prvý pohľad. Zvykne sa hovoriť, že už sa nevyrábajú zlé autá, len menej či viac výhodné. To by mohol byť druhý argument pri výbere. No a do tretice, nové auto vám musí padnúť do ruky, musíte sa v ňom cítiť príjemne. Tak čo milé dámy, už ste písali Ježiškovi?...

Päťdverové MINI

Azda ani neexistuje imidžovejšie malé mestské auto ako práve MINI. Značka ponúka aj druhý variant základnej verzie tejto žijúcej legendy, klasický hatchback s piatimi dverami. Auto narástlo do všetkých smerov, miesto pribudlo však hlavne na zadných sedadlách. Viac pre hlavu, viac pre kolená. Priestrannejší je aj kufor a to nie o málo. V porovnaní s trojdverovým modelom až o 67 litrov. Nové MINI si prevzalo jazdné kvality svojich súrodencov. K dispozícii má novú generáciu motorov, asistenčných systémov, potešia aj perličky ako napríklad on-line pripojenie na palube. Auto si je možné vylepšiť doplnkami, ktorých zoznam je vari na tri strany. Od super audiosystému, cez strechu a zrkadlá v kontrastnej farbe až po disky rôznych rozmerov. Na trh prichádza nové päťdverové MINI so štyrmi modelovými variantmi k dispozícii po dva benzínové a dieselové motory so silou od 116 do 192 koní. Je si teda z čoho vyberať aj v tomto smere. Prevodovka? Samozrejme aj šesťstupňová automatická s radením na volante, s ktorou si na športové tempo trúfne, povedzme aj menej skúsená vodička. Možno aj vďaka tomu, že MINI dopraje jazdcovi typický motokárový pocit z jazdy.

Kupé Peugeot RCZ-R

Kdekoľvek s týmto autom zastavíte, tak vzbudí zvedavé pohľady. Dravých francúzskych šeliem tohto druhu nejazdí po cestách veľa. Dvojdverový športiak s krásnym a nezameniteľným dizajnom je v ponuke už niekoľko rokov, najnovšie aj v supervýkonnej verzii s označením R. Auto je skutočne šperkom. Svojím vzhľadom, ale aj technikou. Pod kapotou má benzínový turbomotor. Objemom je malý, výkonom neuveriteľne silný. Má objem len 1,6 litra, ale silu až 170 koní. Vo vnútri kraľuje prísna ergonómia, potešia detaily ako kožou obšitá prístrojovka, vynikajúce vaničkovité sedadlá, ktoré skutočne dobre držia telo a zároveň sú aj pohodlné, A napríklad aj kovová páka prevodovky, ktorá je síce v zime trochu studená, poteší však svojím vzhľadom. Miesta ponúka kupé dostatok vpredu, dozadu sa zmestia len deti. Peugeot RCZ-R je exkluzívny doplnok, ktorému to prepáči azda každý.

Nový Ford Focus

Automobilka Ford predstavuje práve v týchto dňoch svoj model Focus v novej dizajnovej úprave, auto je navrhnuté tak, aby sa páčilo po celom svete. Novinka je v ponuke v ponuke vo štvordverovej aj päťdverovej verzii a vo verzii kombi, zvlášť pekné je s novou tmavomodrou farbou karosérie. Vozidlo má nižší a širší postoj, novú kapotu, novú mohutnú mriežku chladiča. Pôsobí výrazne a mimoriadne sebavedomo. Elegantnejšia je aj zadná časť vozidla, ktorá prináša nové usporiadanie obloženia a dverí batožinového priestoru a užšie koncové svetlá.

Pri úprave interiéru nového Focusu vzali dizajnéri do úvahy spätnú väzbu od zákazníkov, usporiadanie je intuitívnejšie. Nielen dámy iste ocenia jednoduchšie ovládanie, volant a stredová konzola majú menej ovládacích prvkov a prepínačov. Vzhľad dotvára nové saténové obloženie čiernej farby s chrómovými ozdobnými prvkami.

Zákazníkov, ktorí si zakúpia model Focus, poteší aj ticho v kabíne, ktoré dosahuje najvyššiu mieru v tejto triede vozidiel. Nový Focus bude v predaji od konca roku 2014 a v európskej premiére sa v ňom predstaví vyspelý komunikačný systém. Okrem toho, vozidlo ponúkne rad výkonnejších, no pritom úsporných motorov, ku ktorým patrí nový zážihový EcoBoost a vznetový TDCi, oba s objemom 1,5 litra.

Suzuki Sport

Japonský špecialista na malé mestské autá, značka Suzuki, nedávno rozšíril svoj modelový program aj o päťdverovú verziu hatchbacku Suzuki Sport. Auto so silne nadčasovým dizajnom a nezvyčajne priestranným interiérom teda uspokojí už aj športovo ladené rodiny. Pod kapotou pracuje benzínový štvorvalec s objemom 1,6 litra, ktorý podáva maximálny výkon až 136 koní. Sympatické autíčko je zaujímavé aj cenou. Slušne vybavené stojí približne 14 500 eur.

 

 

 

foto:mini, peugeot, ford, suzuki


 

Fotogaléria: Ideálne auto sa páči na prvý pohľad