Fitness v znamení štýlu a udržateľnosti

31.03.2023 23:08

Udržateľnosť. Aktuálna téma, ktorá si vyžaduje našu pozornosť, zaznamenáva celosvetovo zvyšujúci sa trend. Venuje sa jej čoraz viac prieskumov a my sa snažíme byť v obraze. Podľa GfK Consumer Life Global 2022 až 73 % globálnych spotrebiteľov si myslí, že je dôležité, aby spoločnosti podnikli environmentálne zodpovedné kroky. A až 36 % globálnych spotrebiteľov uprednostní jednu značku pred druhou, pretože podporujú vec, v ktorú veria. Preto pre nás v NEBBIA nie je udržateľnosť trendy, ale záväzok.

Faktom je, že princípy udržateľnosti nie sú mnohým ľuďom ešte jasné. Nevedia, ako prejsť na ekologickejšiu módu, hoci chcú podporovať udržateľnosť. Existuje celosvetový trend zvyšujúcej sa informovanosti a záujmu o túto tému. Viac a viac ľudí si uvedomuje, že zdroje na našej planéte sú obmedzené, a že musíme začať konať udržateľnejšie, aby sme ju uchovali pre budúce generácie.

Šetrný prístup k tebe i k prírode

V NEBBIA sa snažíme byť čo najekologickejší, a preto sme prijali opatrenia smerom k udržateľnosti.

Jedným z nich je používanie obalov z bioplastu pri balení našich produktov. Snažíme sa tak prispieť k eliminácii bežne používaných plastov. Navyše naše výrobky vyrábame v EÚ, čo znižuje emisie skleníkových plynov spojené s dopravou z iných krajín.

V našej snahe o udržateľnosť využívame aj recyklované krabice na balenie našich produktov a zaviedli sme obľúbené swapy na našich predajniach. Motivujeme ľudí, aby priniesli svoje nenosené NEBBIA oblečenie, a tým za výmenu dostanú voucher na nákup nového oblečenia. Toto nám pomáha minimalizovať množstvo odpadu a súčasne poskytuje našim zákazníkom možnosť zdieľať s nami svoje ekologické zmýšľanie.

Udržateľnosť ako synonymum kvality

Rozhodli sme sa zbúrať mýty o ekologickom oblečení. Ak máš pocit, že udržateľná móda musí byť menej kvalitná, vyvedieme ťa z omylu. Ekologický materiál môže byť rovnako dobrý a dokonca lepší ako klasika.

 

NEBBIA pretavila svoje ekologické zmýšľanie do kolekcie FEEL GOOD, LOOK GOOD, v ktorej sú kúsky vyrobené aj z organickej bavlny a recyklovaného materiálu. 

Vrcholom produkcie v oblasti udržateľnosti je OCEAN SELECTED Black Edition, ktorá je celá vyrobená z inovatívneho materiálu z recyklovaných plastov. Zjednodušene povedané, na výrobu 1 legín sme použili až 10 PET fliaš. Výsledkom je vysoko funkčný eko materiál, pri ktorého výrobe sa používa iba plne obnoviteľná energia. Inovatívne vlákno má navyše vlastnosti orientované na výkon - odvádza pot a rýchlo schne, nepresvitá, je odolné voči oderu, nežmolkuje sa a má vysokú farebnú stálosť.

Aj takéto vlastnosti môže mať ekologický materiál. Edícia je pokračovaním ekologickej kolekcie OCEAN SELECTED, ktorá vznikla recykláciou plastov zozbieraných z našich oceánov.

Mysli ekologicky a zníž environmentálny dopad

Pridaj sa k 78% ľudí, ktorí pri nákupe volia produkt označený ako udržateľný. Už nemusíš voliť medzi ekológiou, dizajnom a kvalitou. Môžeš mať všetko naraz. Spoločne môžeme vytvoriť lepšiu a udržateľnejšiu budúcnosť pre všetkých. Každý krok je dôležitý.