Earth Day – Mayday! Mayday!

20.04.2020 10:10

Výzva Dňa Zeme.

Iba jede deň v roku – 22. apríla – si pripomíname Deň Zeme. Ale čo deň, to šanca na znižovanie ekologickej stopy. Triedenie odpadu a vypínanie svetiel v čase klimatickej krízy už nestačí.

Každý môže prispieť svojou troškou. Výzva Dňa Zeme, ktorú pripravila Zelená školaMalými reportérmi pre životné prostredie, vyzýva k tomu, aby sme inšpirovali aj ostatných svojimi príbehmi.

Obrázok, na ktorom je osoba, sedenie, dievča, mladéAutomaticky generovaný popisMy v Dedolese sa snažíme, aby bol dopad našej činnosti na životné prostredie čo najnižší, preto hľadáme rôzne možnosti znižovania našej ekologickej stopy. Rozumné využívanie prírodných materiálov a odpadu je jeden zo spôsobov, ako možno našu Zem ochrániť.

Vedeli ste, že sa dajú vyrobiť ponožky aj z textilného odpadu? Proces výroby sa začína zberom odpadu z textilných a odevných výrob. Tie sa potom rozdelia podľa farieb. Farebné zmesi sa rozsekajú, zmiešajú a  vytvoria sa z nich nové nite. Ďalej už nie je treba žiadne farbenie, takže sa ušetria hektolitre vody, ktoré sa pri procese farbenia bežne spotrebúvajú. Nie je potrebná ani nová bavlna, čím sa ušetria ďalšie prírodné zdroje. Textilu, ktorý by inak skončil na skládkach odpadu sa tak dáva druhá šanca.

„Ponožky z recyklovanej bavlny sú v Dedoles sortimente už dlhšie. Keďže záujem o ne stále vzrastá, ekoponožky sme doplnili o nové farby a vzory,“ hovorí Naďa Fraňová, produktová manažérka Dedoles. „Okrem toho, že sa vám budú ponožky z recyklovaného textilu pohodlne nosiť, budete mať aj dobrý pocit, že ste urobili niečo dobré pre našu planétu,“ dodáva.

Vedeli ste, že za každý predaný kus ponožiek Zasaď strom Dedoles jeden strom naozaj zasadí? Dizajn týchto ponožiek teda nie je len symbolický.

Veselé ponožky Dedoles, materiál: 80% recyklovaná bavlna, 17% polyamid, 3% elastan, cena od 2,99 €

Bambus je vďaka svojmu rastu rýchlo obnoviteľným prírodným zdrojom. Na jeho pestovanie nie sú potrebné syntetické hnojivá ani pesticídy. V porovnaní s inými plodinami nie je náročný na vodu. Výrobky z bambusových vlákien sú priedušné, dobre absorbujú vlhkosť a rýchlo schnú. Preto bolo len otázkou času,  kedy budú bambusové ponožky súčasťou Dedoles sortimentu. Nosením bambusových ponožiek s veselými vzormi si rozveselíte svoj deň štýlovo a zodpovedne.

Veselé ponožky Dedoles, materiál: 75% bambus, 23% polyamid, 2% elastan, cena od 6 €

Fotogaléria: Ponožky Dedoles