Dokonalá sladká bodka k vašim dobrotám. Bez pridaného cukru!

29.01.2024 06:31

Proteíny, všade samé proteíny. Viete, že s vyváženou stravou je potrebný dostatočný príjem proteínov, teda bielkovín? Viete však reálne, kde ešte môžete pridať? Čo tak do raňajok, olovrantov, ba dokonca do koláčov? Dá sa to. 

 

Či už si rátate kalórie alebo si dávate pozor na to, čo konzumujete, stále je dôležité dbať na vyváženú plnohodnotnú stravu. Presne tak, ako z vás jedno jablko nespraví zdravého človeka, tak sa ani váš jedálniček jedným jedlom nezmení na zdravý a plnohodnotný. Dôležitá je rôznorodosť.

 

Proteíny a ich potreba

 

Ako si budete istí, že prijímate dostatok proteínov? Podľa Harvardskej univerzity* sa odporúča konzumácia aspoň 0,8 gramu na kilogram telesnej hmotnosti. Pre športovcov sa táto rovnica môže vyšplhať až na 10 % denného príjmu. Proteíny sú pre náš život nevyhnutné. Sú hlavnými stavebnými časticami nášho tela a podieľajú sa aj na regenerácii.  

 

Doplnenie bielkovín nie je také nemožné, ako by sa vám mohlo zdať. Viete ich ľahko prijať aj počas dňa. Nemusia byť len súčasťou obeda či večere. Napríklad v raňajkách na sladko alebo vo forme zdravej maškrty ako desiaty či olovrantu.

 

Dokonalý pôžitok chuti

 

Ak chcete ozvláštniť alebo dosladiť vaše jedlo, no zároveň myslíte aj na príjem bielkovín,  vyskúšajte proteínový krém. Lahodný Maxsport Protein X-Cream je dokonalý pôžitok pre ľudí, ktorí dbajú o svoju líniu. Vyrobený z prvotriednych surovín, bez pridaného cukru, bez lepku a plný bielkovín. Je skvelým doplnkom vašich raňajok, desiaty, zákuskov alebo ako pochúťka.

 

Vychutnajte si ju bez výčitiek svedomia. Maxsport Protein X-Cream je teraz k dispozícii v štyroch nových príchutiach: lahodný karamel pre tých, ktorí si vedia vychutnať každé sústo, lieskovo-oriešková kakaová klasika neurazí ani najnáročnejšieho labužníka, pistácia vás nadchne svojou bohatou orechovou chuťou pravých pistácií a prenesie do leta a bohatá krémová a sladká chuť mliečnej nátierky dodá šmrnc palacinkám či inej dobrote, aj tej zdravej.

 

Maškrta s proteínom

 

Proteínový krém Maxsport Protein X-Cream obsahuje  až 23 - 26 gramov bielkovín na 100 gramov. Fantázii sa medze nekladú. Oslaďte si vašu teplú raňajkovú kašu, biely jogurt, lievance alebo si dajte krém len tak so šťavnatým ovocím plným vitamínov. Ulahodíte svojej chuti na sladké bez výčitiek a s dobrým pocitom, že ste doplnili aj bielkoviny.

 

Pridajte jednoduchý pohyb

 

Jedálničkom to celé začína. Zdravý životný štýl je však aj o pohybe. Aj malé zmeny dokážu výrazne pomôcť. Napríklad pridajte do svojho harmonogramu krátke cvičenie niekoľkokrát do týždňa. Alebo si dajte za cieľ viac krokovať. Ak každý deň spravíte o 1000 krokov viac ako ste zvykli, za týždeň je to až o 7000 krokov viac a zanedlho sa aj táto malá zmena odrazí na vašej postave.

 

Kombinácia prinesie výsledok

 

Adekvátny príjem bielkovín, vyvážený jedálniček a dostatočný pohyb vám zaručia, že sa budete cítiť lepšie. Krajšiu postavu si vybudujete časom, bez drastických zmien a aj vďaka zdravej strave a mlsaniu bez výčitiek.

 

 

*zdroj: https://www.health.harvard.edu/blog/how-much-protein-do-you-need-every-day-201506188096