Do pohody komfortne a rýchlo

23.05.2023 21:57

Do pohody komfortne a rýchlo  

Väčšina žien bez rozdielu veku rieši pri gynekologickom probléme rovnakú dilemu – mám ísť k lekárovi alebo si poradím sama? Aká je správna odpoveď?

Vaginálna mykóza, teda kvasinková vaginálna infekcia, patrí medzi časté intímne ťažkosti s typickými príznakmi: svrbenie, hrudkovitý, tvarohovitý výtok bez zápachu, začervenané vonkajšie intímne partie, opuch. Ak ste mladšia ako 18 rokov, nie ste si istá, prípadne sa pridruží akýkoľvek typ bolesti v podbruší, zvýšená teplota alebo krvácanie – je to určite dôvod pre návštevu gynekológa. Avšak v prípade, že svoje telo už dobré poznáte a viete, o čo ide, môžete sa bez obáv spoľahnúť na samoliečbu. 

 

Ak máte skúsenosti, ale nie sú priveľmi časté (t.j. nekomplikovaná mykóza niekoľkokrát do roka), je možné zahájiť liečbu voľno predajnými vaginálnymi antimykotikami – liekmi na kvasinkovú vaginálnu infekciu na báze klotrimazolu. Pre ženy je dobrou správou, že existuje aj jednorazová forma tejto liečby ktorú stačí podať iba raz. Vyskúšajte praktické riešenie v podobe mäkkej vaginálnej kapsuly – je vhodné pre všetky ženy, ktoré sa túžia mykózy zbaviť rýchlo a nechcú sa pri tom nijako obmedzovať – napríklad z časového hľadiska (opakovaným podaním, hľadaním vhodného miesta na ďalšiu aplikáciu), ani pri plánovaní svojich aktivít. Dôležitá je aj prevencia – bavlnená spodná bielizeň, primeraná hygiena, vhodná strava – konzumácia potravín s vysokým obsahom cukru a bielej múky môže prispieť k výskytu infekcie. Majte na mysli, že každý biely hustý výtok nemusí byť príznakom vaginálnej mykózy. Rovnaké príznaky môže mať aj iné ochorenie, tzv. laktobacilóza, a s tou si bez gynekológa neporadíte.

Diskomfort tam dole?

Mnohé ženy trpia mykózami opakovane a sú častým dôvodom návštevy lekára. Výskyt opakovaných vaginálnych infekcií je vhodné konzultovať s odborníkom. Ak ste usúdili, že nie je potrebná návšteva gynekológa a spoľahnete sa na samoliečbu, vyskúšajte novinku na liečbu vaginálnej mykózy, v lekárni voľno predajnú mäkkú vaginálnu kapsulu od značky Canesten. Prečo je vhodné po nej siahnuť? Mäkká kapsula je na zavádzanie príjemnejšia, komfortnejšie pôsobí vo vnútri pošvy, nedrobí sa. Po rozpustení želatínového obalu sa uvoľní jej krémovitý obsah s účinnou látkou a pôsobí priamo na sliznicu pošvy. Jednorazový režim je pohodlný a hygienický – nie je potrebné zasahovať do pošvy viac ako jedenkrát. Jednorazové užívanie je predovšetkým praktické – raz zavediete a viac nemusíte myslieť na ďalšiu dávku, mať liek po ruke, časovo sa prispôsobovať ani obmedzovať v bežných aktivitách. Canesten GYN 1 deň 500 mg mäkká vaginálna kapsula vám poskytne rýchle, bezpečné, účinné a komfortné vyriešenie vášho intímneho problému. Viac na www.canesten.sk