Dnešné menu: Láska, sex a štipka odvahy

14.02.2015 09:21
Toto je návod pre návštevníkov z Marsu (pánov, ktorí by chceli potešiť tú svoju polovičku z Venuše)
Ak vás neláka predstava „načančanej“ reštaurácie plnej zamilovaných párikov, urobte si krásny večer v intimite svojho domova. Prekvapte svoju partnerku a pripravte jej vlastnoručne večeru. Ak si netrúfate na niekoľkochodové menu, určite ju potešia aj srdiečka z opečených párkov, alebo lievance v tvare srdca
s malinovým džemom. 
O tom, aké typy afrodiziakálnych potravín si vyberať, aby ste mali zaručený večer plný vášní, sa už popísalo veľa. My by sme vám radi pripomenuli aj tie, ktorých sa treba vyvarovať. 
Vyhnite sa kolovým nápojom, studenej vode, pivu, ale aj sóji či majoránke. A určite ju neobdarujte kyticou z bielych karafiátov, ktorých vôna podľa niektorých zdrojov pôsobí tiež ako antiafrodiziakum.
Ak by ste sa predsa len chceli pustit do varenia, prinášame pár jednoduchých receptov, ktoré vašu partnerku urcite očaria. (Pokiaľ jej však pri tom nespustošíte kuchyňu tak, že po jej uprataní už nebude mat chuť na žiadnu romantiku).
 
Krevety s pikantnou chilli omáčkou 
Ingrediencie na 2 porcie:
20 ks krevety (olúpané)
1 PL zázvor (nasekaný)
1 PL cesnak (nasekaný)
1 chilli paprička
2 PL sezamový olej 
1 PL červená cibuľa (na menšie kocky)
1 ks paprika zelená (na menšie kocky)
2 ks paradajky (na kocky)
1 PL rybia omáčka
2 PL kečup
1 PL koriander (čerstvý; sekaný)
Príprava: Olúpané surové krevety naložíme do cesnaku, zázvoru a sezamového oleja. Necháme chvíľu marinovať a potom prudko opečieme na panvici. Pridáme cibuľu, chilli, papriku a paradajky. Neskôr pridáme rybiu omáčku a na záver trocha kečupu. Ozdobíme sekaným koriandrom a podávame
s opekanou bagetkou.

Lahodný dezert s pikantným nádychom… čokoládová pena s chilli

Ingredience:
180 g chilli cokolády
100 ml smotany na šlahanie
3 vajcia, bielka ažltka zvlášt
50 g trstinového cukru
maliny na ozdobenie
Príprava:
Na miernom stupni rozpustite čokoládu so smotanou, vypnite a vmiešajte žĺtka. Z bielok vyšľahajte pevný sneh a do neho potom zašľahajte cukor. Najprv vmiešajte do čokolády tretinu snehu a potom opatrne zbytok. Rozdeľte do kalíškov a dajte chladiť aspoň na 2 hodiny. Pred podávaním ozdobte lesným ovocím alebo šľahačkou.