Dámy, starajte sa o seba!

27.04.2021 22:53

Zinkosel pomôže ku kráse i odolnejšej imunite

Byť krásna a zdravá – dokonalé spojenie, ktoré si úprimne želá nejedna z nás. Každá máme svoju predstavu o jednom i druhom. V zásade sa však zhodujeme minimálne na hustých zdravých vlasoch, sviežej a pevnej pleti; chceme mať silnú a odolnú imunitu, aby sme sa vyhli nielen nepríjemným sezónnym chorobám. Zinkosel obsahuje mix štyroch účinných látok, bez pomoci ktorých sa naše snahy nezaobídu.

Výživový doplnok Zinkosel v sebe skrýva oveľa viac, ako len zinok! Ako už napovedá názov, vo veľkom je v ňom zastúpený aj selén. Nájdete v ňom však aj dôležité vitamíny C a E. Akú úlohu zohrávajú v našom tele? Zinok je esenciálny stopový prvok, okrem iného zodpovedný za bunkové imunitné reakcie, podporuje hojenie a rast. Jeho nedostatok môže spôsobiť dermatitídy, laktózovú intoleranciu, logicky i zvýšenú náchylnosť na infekcie či poruchy imunity. Ocenia ho však aj vlasy, pretože zabraňuje ich vypadávaniu, zlepšuje ich kvalitu a silu, tiež však pomáha k vstrebávaniu ďalších dôležitých živín.

Selén pomáha chrániť pred oxidačným stresom. Ten sa v tele prirodzene tvorí, je napríklad vedľajším produktom metabolizmu; do tela sa však dostane aj zvonka, konkrétne so škodlivinami zo životného prostredia. Selén stimuluje rast vlasov a podporuje zdravú vlasovú pokožku. Napriek tomu je často opomínaný a väčšina z nás trpí jeho nedostatkom. Okrem zníženej obranyschopnosti sa to môže prejavovať kardiovaskulárnymi ochoreniami, či dokonca zvýšeným rizikom výskytu nádorov. Selén sa prirodzene vyskytuje v obilninách, no tie musia byť pestované v pôdach s jeho vysokým obsahom.

Vitamín C, silný antioxidant, sa spomína hlavne v súvislosti s imunitou, prispieva tiež k optimálnej tvorbe kolagénu, zníženiu únavy a vyčerpania. Vitamín E zas chráni pred nebezpečnými voľnými radikálmi, zlepšuje cirkuláciu krvi a tým i vyživovanie vlasových cibuliek. Ako si zabezpečiť dennú dávku všetkých spomenutých?

Aby ste si zabezpečili optimálnu dávku všetkých spomenutých, nemusíte teda užívať štyri rôzne výživové doplnky. Zinkosel navyše ráta s tým, že časť z nich sa do tela dostane prirodzene v strave, takže jeho užívaním neprekročíte 100% odporúčanej dennej dávky. Je tak bezpečný a vhodný aj dlhodobo. Veľkým plusom je aj cenová dostupnosť; môžu ho užívať aj tehotné ženy. Odporúčané dávkovanie je jedna tableta denne. Viac na www.zinkosel.sk