Dámsky klub - túžba po láske a živote nemá vekový limit

11.05.2018 13:22

Životnú inšpiráciu nájdete na tých najnepravdepodobnejších miestach, alebo ako život štyroch zrelých žien zmení kniha 50 odtieňov sivej. 

Príbeh filmu Dámsky klub (originálny názov filmu Book Club - Knižný klub) sa odohráva v slnečnej Kalifornii. Štyri celoživotné priateľky sú vášnivé čitateľky kníh. Každý mesiac sa všetky štyri stretávajú vo svojom knižnom klube, čítajú knihy a diskutujú o literatúre a živote. Diane (Diane Keaton) je po 40-tich rokoch manželstva čerstvá vdova. Vivian (Jane Fonda) si užíva spoločnosť mužov bez vytvárania väzieb. Sharon (Candice Bergen) sa už desať rokov rozvádza a Carolino (Mary Steenburgen) manželstvo je po 35-tich rokoch v úplnom rozklade. Jedného dňa sa im do rúk dostane „druhotriedny“ román Päťdesiat odtieňov sivej.  Voči knihe majú tieto skutočné znalkyne literatúry obrovské výhrady. Aj napriek nim sa však rozhodnú, že si knihu prečítajú. Ukáže sa, že to bolo jedno z najlepších rozhodnutí ich životov. Vášnivý a živočíšny svet pána Graya doslova obráti ich unavené životy hore nohami. V dámach sa opäť naplno rozhorí túžba po romantike a dobrodružstve. V živote každej z nich sa začnú diať zásadné zmeny. Kniha stimuluje ich sexuálnu fantáziu a tá každú z nich katapultuje do série neštandardných životných rozhodnutí. A tak každá, pre seba typickým spôsobom začne meniť svoj život, ktorý dostane iné odtiene, a to nielen sivé. Vzplanú nové vášne, otvoria sa nové cesty a začne nepoznaná romantika.

V úlohách štyroch dám uvidia diváci Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen a Mary Stenburgen. Pánske úlohy s neodolateľným šarmom hrajú Andy Garcia, Don Johnson, Richard Dreyfuss a Craig T. Nelson.

 

O filme

"V spoločnosti, v Hollywoode existuje veková diskriminácia, presvedčenie, že v určitom okamihu vaše uplatnenie končí. Nezabudnite, verte, že existuje ďalšia kapitola, jedinou prekážkou je vaše myslenie." režisér, spoluautor, producent Bill Holderman.
 

A o tom je hviezdne obsadená komédia režiséra, scenáristu a producenta Billa Holdermana. Štvorica kamarátok sa po prečítaní knihy Päťdesiat odtieňov sivej rozhodne čeliť zažitému postoju spoločnosti a túžba po láske a živote pre ne  prestane mať vekový limit.

 

 

Fotogaléria: Film - Dámsky klub