Čokoládová továreň v Bratislave vyrába nové pralinky značky Milka

13.11.2019 10:11

Takmer sedem miliónov eur investovala spoločnosť Mondelēz International, popredný svetový výrobca cukroviniek a pečených výrobkov, do svojej továrne v Bratislave. Na špeciálne upravenej výrobnej linke a úplne novej baliacej linke spustenej v tomto roku sa produkujú čokoládové pralinky svetovo preslávenej značky Milka. Individuálne balené pralinky pomenované Milka Moments sa tam vyrábajú hneď v niekoľkých rôznych príchutiach. Určené sú na predaj na Slovensku aj do ďalších európskych krajín. V továrni vďaka novému objemu výroby vzniklo 42 nových pracovných pozícií.

„Továreň v Bratislave sa dlhodobo špecializuje na drobné samostatne balené čokoládové špeciality. Čím menší je potravinársky produkt, tým je, paradoxne, komplikovanejšia jeho výroba. 

Dobre to vieme a vychádzajú od nás vysoko kvalitné a chutné čokoládky, o ktoré je medzi spotrebiteľmi mimoriadny záujem,“ hovorí riaditeľ bratislavskej továrne Martin Hric. „To, že bol produkt, ktorý sme tu vyvíjali v spolupráci s naším centrom výskumu a vývoja, zaradený pod svetovo známu značku Milka, je pre nás obrovským úspechom. Vyplatila sa nám predovšetkým dlhodobo konzistentná stratégia a špecializácia našej továrne. Počítame pritom s tým, že objemy výroby produktov Milka Moments v nasledujúcich rokoch po uvedení na trh porastú,“ dodáva Martin Hric s tým, že tohtor

očná investícia nie je ojedinelá, ale, naopak, odráža dlhodobo rastúce objemy výroby v továrni.

„Pralinky Milka Moments vychádzajú z najobľúbenejších a najpredávanejších príchutí čokolád Milka, ktoré už na trhu máme,“ hovorí Kristýna Vlasáková, manažérka značky Milka. „V prvej vlne ich u nás budeme uvádzať v štyroch rôznych baleniach. Pôjde o mix praliniek a ďalej príchute Oreo, Toffee Whole Nut a Almond-Caramel. Do predaja ich postupne uvádzame už od septembra a pokiaľ ide o prvotný záujem spotrebiteľov aj predaja, tak už v tejto chvíli môžeme povedať, že prekračuje naše očakávania.“

Rovnako ako ostatné produkty značky Milka aj Milka Moments majú na svojom obale bandasku s informáciou, že sú vyrobené s použitím alpského mlieka. Mlieko sa pre tento produkt do továrne v Bratislave dováža až z alpského regiónu. Hneď vedľa je na obale umiestnené logo programu Cocoa Life zameraného na udržateľné pestovanie kakaa.

 

O továrni v Bratislave

Čokoládová továreň v Bratislave bola založená v roku 1896 ako pobočka nemeckej firmy Stollwerck. V podniku „Cisárskokráľovskej rakúsko-uhorskej dvornej továrne na čokoládu bratov Stollwerckových“ sa pôvodne vyrábali predovšetkým lacné cukrovinky určené pre najširšie vrstvy obyvateľstva. Po roku 1948 sa továreň stala súčasťou celoslovenského podniku „Slovenské závody na čokoládu, cukrovinky a ovocné výrobky“. Od roku 1958 bol bratislavský závod zlúčený so závodmi Figaro v Trnave a Piešťanoch a premenovaný na Figaro. V roku 1963 sa továreň stala súčasťou kolosu Československej čokoládovne, ktorý združoval všetky československé cukrovinkárske továrne. Po nežnej revolúcii vznikla v roku 1992 v rámci privatizácie akciová spoločnosť Figaro, v ktorej 67 % akcií získal Jacobs Suchard, ktorý sa v roku 1993 spojil s Kraft General Foods Europe. Z neho potom v roku 2012 vznikla spoločnosť Mondelēz International.

 

O spoločnosti Mondelez Slovakia

Spoločnosť Mondelez Slovakia je súčasťou skupiny spoločností Mondelēz International, ktorá je popredným svetovým výrobcom cukroviniek a pečených produktov. Skupina v súčasnosti zamestnáva viac ako 80-tisíc zamestnancov a svoje výrobky predáva v 150 krajinách sveta. Medzi jej najznámejšie značky patrí čokoláda Milka a Cadbury, sušienky Oreo a LU alebo žuvačky Trident. Do portfólia produktov predávaných na slovenskom trhu patria značky BeBe Dobré ráno, Opavia, Brumík, Fidorka, Figaro, Halls, Kolonáda, Miňonky či TUC. Mondelēz International má na Slovensku obchodné zastúpenie, továreň v Bratislave a v hlavnom meste prevádzkuje tiež centrum zdieľaných služieb. Na Slovensku zamestnáva zhruba 900 ľudí.

 

 

Fotogaléria: Nové pralinky značky Milka

Záznamy: 1 - 4 zo 11
1 | 2 | 3 >>