CESTOVATEĽSKÉ FRAPPÉ RECEPTY S VÔŇOU ĎIAĽOK

03.05.2016 10:50

Leto je v plnom prúde, zo všetkých kútov počujete volanie diaľok, v ušiach vám znie šumenie mora a spev čajok, ale práca a ďalšie povinnosti vám nedovolia zbaliť kufor a vyraziť v ústrety exotickým destináciám a nekonečným plážam? Nezúfajte, NESCAFÉ Classic má riešenie na dosah ruky! Pripravte si podľa originálnych receptov inšpirovaných cudzími krajinami ľadové frappé a hneď po prvom dúšku sa aspoň v mysli prenesiete o tisíce kilometrov ďalej. Zavrite oči, predstavte si, ako vám tvár hladia slnečné lúče a svieži morský vánok, a vychutnajte si lahodnú a osviežujúcu chuť kávy NESCAFÉ Classic. Kedykoľvek a kdekoľvek :-)

 

Vietnamské frappé „Ca phe da“

 

Suroviny:

3  lyžičky kávy NESCAFÉ Classic

100 ml studenej vody

6 kociek ľadu

2-3 čajové lyžičky sladeného kondenzovaného mlieka podľa chuti

 

Postup a príprava:

Do pohára dajte kocky ľadu. V šejkri dobre pretrepte 3 lyžičky NESCAFÉ instantnej kávy so studenou vodou a kávu nalejte do pohára s ľadom. Podľa chuti oslaďte kondenzovaným mliekom, získate tak lahodný krémový nápoj.

Brazílské „mocha cola“ frappé

 

Suroviny:

2 lyžičky kávy NESCAFÉ Classic

100 ml vody

30 ml plnotučného mlieka

60 ml koly

2 kocky čokolády

4 kocky ľadu

šľahačka a čoko hobliny na ozdobenie

 

Postup a príprava:

Do vysokého pohára vložte kocky čokolády, prelejte ich potom 100 ml horúcej vody, aby sa rozpustili. Pridajte kávu, kocky ľadu a mlieko a miešajte vysokou lyžičkou tak dlho, kým sa všetko hladko spojí. Tesne pred podávaním prilejte kolu a zľahka premiešajte. Môžete dozdobiť šľahačkou a čokoládovými hoblinkami.

Kokosové frappé inšpirované Bali


Suroviny:

2 lyžičky kávy NESCAFÉ Classic

75 ml studenej vody

100 ml kokosového mlieka

4 kocky ľadu

kokosová zmrzlina

strúhaný kokos na ozdobenie

 

Postup a príprava:

Ako prvý krok šejkrujte 2 lyžičky kávy NESCAFÉ so studenou vodou, potom prilejte kokosové mlieko a ešte niekoľkokrát pretrepte. Nalejte do vysokého pohára na kocky ľadu a kopček kokosovej zmrzliny. Zasypte strúhaným kokosom.

 

Mexické frappé so škoricou a chilli

 

Suroviny:

3 lyžičky kávy NESCAFÉ Classic

20 ml studenej vody

30 ml plnotučného mlieka

40 ml kávového sirupu

kopček smotanovej zmrzliny

šľahačka na ozdobenie

škorica a chilli na ozdobu

trstinový cukor na ozdobu pohára

 

Postup a príprava:

Najprv si ozdobte pohár. Jeho okraj potrite citrónom a namočte do trstinového cukru, získate tak efektnú cukrovú krustu. V šejkri potom pretrepte 3 lyžičky kávy NESCAFÉ so studenou vodou, mliekom a kávovým sirupom, potom prelejte do pohára. Nakoniec pridajte kopček smotanovej zmrzliny a ozdobte šľahačkou. Ty odvážnejší môžu posypať zmesou škorice a sušeného chilli.

Tip: Kávový sirup pripravíte z jednej lyžičky instantnej kávy rozpustenej v dvoch lyžičkách horúcej vody s trochou cukru.

 

Múdry sofista z Grécka – mandľové frappé

 

Suroviny:

2 lyžičky kávy NESCAFÉ Classic

30 ml polotučného mlieka

2 lyžičky medu

100 ml vody

4 kocky ľadu

5 strúhaných mandlí

2 lyžičky šľahačky

3 celé mandle na ozdobenie

 

Postup a príprava:

V šejkri pretrepte 2 lyžičky NESCAFÉ instantnej kávy so studenou vodou spolu s mliekom, medom, strúhanými mandľami a ľadom. Hotové frappé prelejte do vysokého pohára, ozdobte šľahačkou a plátkami mandlí.