Boris Hanečka sa stal rezidenčným návrhárom slovenskej značky dF

04.05.2018 19:23

Návrhár Boris Hanečka spojil svoje meno s dF, známou slovenskou značkou dámskych odevov. Z tohto harmonického módneho prepojenia vznikla jedinečná prêt-à-porter kolekcia plná farieb a netradičných vzorov. 

Keď sa povie Hanečka, mnohí si predstavia dych vyrážajúce dizajnérske kúsky,  ktoré sú  predurčené na mólo či červený koberec. Avšak i bežné ženy v bežný deň si zaslúžia nosiť oblečenie od svojho obľúbeného módneho návrhára. Práve táto myšlienka stojí za zrodom kolekcie prêt-à-porter de luxe Borisa Hanečku a značky dF (d'ARA Fashion).

,,Boris Hanečka je výnimočný módny tvorca, no kúsky z jeho dielne si nemôže dovoliť každý. Naša kolekcia na nadchádzajúce mesiace je preto príjemným kompromisom. Modely sú určené na bežné nosenie a sú cenovo dostupné. Zároveň im nechýba Borisova nápaditosť a originalita," prezradil riaditeľ značky dF Erik Šimčisko.

Kolekcia je limitovaná, z každého modelu sa vyrobilo približne pätnásť kusov v rôznych konfekčných veľkostiach. Boris Hanečka sa pri tvorbe kolekcie nechal inšpirovať šesťdesiatymi a sedemdesiatymi rokmi, vtedajším bohémskym životom v Hollywoode a slnečnom Saint-Tropez.

Inšpirovala ma tiež jar, ale kvety na našich modeloch budete hľadať márne. V tejto  kolekcii sa držím hesla, že kvety majú byť vo váze a farby na oblečení," vyjadril sa Boris Hanečka. Módny návrhár tentoraz stavil na výrazné geometrické tvary a príjemné materiály, aby sa zákazníčky v oblečení cítili maximálne pohodlne.

„Súčasťou kolekcie sú nohavice, blúzky, večerné šaty, crop topy či trenčkoty, ktoré sa dajú nosiť ako šaty alebo ľahký kabát. Vystihujú momentálne obdobie, vrcholenie jari a očakávanie leta. Kolekciu sme sa snažili vystavať tak, aby boli jednotlivé modely medzi sebou kombinovateľné a zákazníčky sa tak samy mohli vyhrať s farbami a strihmi," prezradil Boris Hanečka.

,,Veľmi nás teší spojenie Borisa Hanečku a značky dF. Boris sa stal našim rezidenčným návrhárom, plánujeme dlhodobú spoluprácu a ďalšie kolekcie. Chceme Slovenkám prinášať radosť z domácej slovenskej módy," povedal Erik Šimčisko.

Fotogaléria: Boris Hanečka sa stal rezidenčným návrhárom slovenskej značky dF

Záznamy: 9 - 12 zo 28
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>