Banskobystrickí hokejisti už po tretíkrát ukázali, ako treba spoločne bojovať za dobrú vec!

28.02.2020 20:01

Hráči z klubu HC ´05 iClinic Banská Bystrica známi ako „barani“ sa rozhodli aj tento rok odohrať benefičný zápas v špeciálnych dresoch. Vďaka ich následnej dražbe sa im podarilo získať finančný výťažok vo výške 3 616 €, ktorý poputuje na verejnú zbierku AVON Pochod 2020.

Banskobystrický hokejisti nastúpili na ľad proti HC Dukla Trenčín v špeciálnej čierno - ružovej sade dresov, ktoré po zápase boli venované do dražby. Tá sa opätovne konala vďaka spolupráci s Rotary Club Banská Bystrica Classic. Samotná aukcia prebiehala na portáli https://fanshophc05.sk/auction od 18.2. a vyvrcholila v sobotu večer 22.2.2020. Ku každému dresu dostal dražiteľ aj certifikát autentickosti.

„Bolo nám cťou už tretí rok za sebou odohrať zápas v špeciálnych dresoch, z ktorých dražby poputujú finančné výťažky na charitatívny projekt AVON za zdravé prsia. Spolu sme predsa silnejší či už na ľade ako tím, alebo ako rodina či priatelia v súkromí. My bojujeme spoločne za zdravie tých, čo trpia rakovinou prsníka, urobte tak aj vy,“ vyzýva Ivan Ďatelinka.

HC ´05 iClinic Banská Bystrica ako jeden z partnerov tohtoročného AVON Pochodu za zdravé prsia venuje vyzbierané finančné prostriedky na boj proti rakovine prsníka a šírenie povedomia o tomto ochorení prostredníctvom viacerých aktivít projektu. Vyhlasovateľom verejnej zbierky AVON Pochod 2020 je občianske združenie Tak trocha inak, ktorého zakladateľkou a riaditeľkou je vyliečená onkologická pacientka Erika Mokrý. Sama má osobnú skúsenosť so stratou vlasov vplyvom liečby rakoviny prsníka, takže vie aké je to pre ženu ťažké prísť o korunu krásy. Pripravila si teda pre pacientky štartovací balíček, ktorý im má pomôcť prekonať prvotné obavy zodpovedaním najčastejšie kladených otázok a povzbudiť ich aj darčekom v podobe módnej šatky a AVON rúžu. Aby nezabudli na to ženskosť pramení z ich vnútra a nesúvisí so stratou vlasov.

„Vďaka spolupráci s HC ´05 iClinic Banská Bystrica dokážeme nás spoločný sen o pomoci onkologickým pacientkam premeniť na skutočnosť. Celý hokejový tím, dražitelia aj diváci už po tretí krát dokázali, že im záleží na zdraví žien i mužov a že vďaka spoločnému úsiliu, odvahe a vytrvalosti dokážeme bojovať a víťaziť aj v tých najťažších životných bojoch. Ďakujeme!“ uviedla za kozmetickú spoločnosť AVON Jana Pohorelská, Senior PR Specialist SR.

Už v poradí 12. ročník AVON Pochodu za zdravé prsia sa uskutoční v hlavnom meste 13. júna. Prináša so sebou však jednu kľúčovú zmenu. Po prvýkrát v histórii slovenského AVON Pochodu bude miesto štartu- Eurovea a miesto cieľa iné – areál jazera Kuchajda. Viac informácií o projekte AVON za zdravé prsia a o tohtoročnom AVON Pochode za zdravé prsia nájdete na webovej stránke www.zdraveprsia.sk a na Facebook-u Avon proti rakovine prsníka.