Banskobystrickí hokejisti opäť podporili myšlienku charitatívneho projektu AVON!

28.02.2019 19:08

Hokejisti z klubu HC ´05 iClinic Banská Bystrica opäť dokázali, že majú srdcia na správnom mieste. V spolupráci s kozmetickou spoločnosťou AVON odohrali aj tento rok benefičný zápas v unikátnych dresoch, ktoré následne vydražil pre dobrú vec. Výťažok 2 117 € poputuje na aktivity spojené s charitatívnym projektom AVON za zdravé prsia.

Zdravie je to najdôležitejšie, čo v živote máme. Uvedomuje si to aj hokejový klub Banská Bystrica, ktorý sa rozhodol v rámci spolupráce s AVONom zorganizovať druhý benefičný zápas. Slávnostné buly otvoril viacnásobný majster sveta v thajskom boxe a kickboxe Vladimír Moravčík. „Som veľmi potešený, že som dostal takúto možnosť podporiť dobrú vec a zúčastniť sa charitatívnej akcie. Rád som tomu vyšiel v ústrety,“ uviedol Moravčík.

S ušľachtilou myšlienkou pomoci sa stotožnili aj diváci, ktorí k vstupenke dostali ružové stužky. Dresy vo farbách AVONu vytvorené špeciálne na túto príležitosť zastrešil Rotary Club Banská Bystrica Classic.

K spolupráci sa vyjadril za tím kapitán mužstva Tomáš Surový: „Myšlienku AVONu za zdravé prsia sme podporili už minulý rok a dopadlo to veľmi dobre, preto som rád, že sme sa do tohto projektu zapojili aj tento rok. Mohli sme tak ukázať, že aj my fandíme ženám, záleží nám na nich a verím, že naša účasť na tomto projekte pomôže nie len finančným príspevkom z dražby, ale aj zvýšením informovanosti verejnosti o ochorení rakoviny pŕs.“

Špeciálne dresy boli po zápase venované do dražby, ktorá prebehla v dňoch 19.2. až 23.2. cez portál www.hc05.sk a Facebook daného hokejového klubu. Základná cena každého dresu začínala na 100 €, pričom celkový finančný výťažok 2 117 € poputuje na verejnú zbierku AVON Pochod 2019.

Už v poradí 11. ročník AVON Pochodu za zdravé prsia sa uskutoční v sobotu 8. júna v Bratislave. Tento rok sa nesie myšlienka projektu pod heslom 

„Nie je dôležité čo máš na hlave, ale čo nosíš v srdci“. Viac informácií o projekte AVON za zdravé prsia a o tohtoročnom AVON Pochode za zdravé prsia nájdete na webovej stránke www.zdraveprsia.sk a na Facebook-u Avon proti rakovine prsníka.

 

avo