Aj tento rok prebehne plánovaná zbierka počas McHappy Day pre pomoc deťom v nemocniciach

06.10.2022 22:42

Prvý októbrový piatok bude patriť vo všetkých reštauráciách McDonald’s na Slovensku obľúbenej každoročnej charitatívnej akcii McHappy Day. Zákazníci budú môcť prostredníctvom objednávky hranolčekov opäť prispieť na dobrú vec. Polovicu tržieb z každého nákupu hranoliek venuje McDonald’s neziskovej organizácii Ronald McDonald House Charities (RMHC, n.o.), ktorá rekonštruuje a zlepšuje podmienky na detských oddeleniach v slovenských nemocniciach.

Charitatívna akcia McHappy Day, ktorá je pod záštitou neziskovej organizácie RMHC, bude prebiehať už 7. októbra počas celého dňa vo všetkých reštauráciách McDonald’s na Slovensku. Zákazníci tak môžu jednoducho podporiť myšlienku „blízkosti pre rodiny v nemocniciach“ kúpou hranolčekov. Práve z takýchto projektov získava nezisková organizácia RMHC potrebné financie na pomoc pre hospitalizované deti, ktorým príjemné prostredie a blízkosť rodičov  výrazne pomáha pri liečbe a rekonvalescencii. V minulom roku sa počas McHappy Day vďaka zákazníkom podarilo vyzbierať rekordnú sumu 40 473 €.

 

„Vďaka nášmu zakladajúcemu partnerovi, spoločnosti McDonald's, franšízovým partnerom, zamestnancom a zákazníkom reštaurácií sme mohli aj tento rok ako nezisková organizácia pokračovať v našom poslaní a realizovať rekonštrukcie v slovenských nemocniciach. Veríme, že aj tento rok si zákazníci McDonald’s počas McHappy Day pochutia na hranolčekoch a zároveň prispejú na dobrú vec,“ hovorí Hana Erat, výkonná riaditeľka n.o. Ronald McDonald House Charities na Slovensku.

 

Nezisková organizácia RMHC postupne úspešne dokončuje svoje tohtoročné projekty. Na Klinike detí a dorastu Fakultnej nemocnici v Nitre sa tešia z otvorenia nových spoločných priestorov. Zároveň RMHC aktuálne dokončuje aj rekonštrukciu spoločných priestorov v Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach a do konca tohto roka prebehne aj odovzdanie dvojročnej rozsiahlej rekonštrukcie priestorov na dvoch poschodí v Detskej fakultnej nemocnici a poliklinike v Banskej Bystrici.