La dolce vita!

08.06.2016 21:20

Oslávte leto s proseccom

Svieže, exotické a s chuťou ovocia, také sú miešané koktaily Venice malina a mango so šumivým vínom Mionetto Prosecco, ktoré sú inšpirované temperamentným Talianskom. Ich príprava je jednoduchá, a tak si už za pár minút môžete navodiť atmosféru Benátok aj u vás doma.

 

Venice malina

 

Čerstvý malinový džús v kombinácii s vychladeným sektom vytvára špecifickú chuť natrhaných malín z vlastnej záhrady. Koktail sa hodí na príjemný večer vo dvojici, ale tiež na veľkú letnú párty pri vode. Namiešanými ingredienciami osvieži a zároveň vytvorí atmosféru ako na benátskom karnevale.

 

Ingrediencie:

·         1dcl Mionetto Prosecco

·         1dcl Rauch Malina-broskyňa

·         ľad v kockách

·         limetka na dekoráciu

 

Postup:

Do pohára pridáme 2-3 kocky ľadu, ktoré zalejeme 1dcl malinovo-broskyňového džúsu Rauch. Vmiešame rovnaké množstvo šumivého vína Mionetto Prosecco a na záver pohár dozdobíme plátkom nakrojenej limetky.

 

 

Venice mango

 

Tento koktail je ideálnym spoločníkom na horúce letné dni. Vôňa zrelého manga navodí pocit, ako by ste práve ležali pod slnečníkom na piesočnatej pláži v Taliansku. Po poslednom dúšku z nápoja jemne cítiť citrónovú trávu, ktorú sprevádza ľahký medový tón.

 

Ingrediencie:

·         1dcl Mionetto Prosecco

·         1dcl Rauch Mango

·         ľad v kockách

·         limetka na dekoráciu

 

Postup:

Niekoľko ľadových kociek, mangový džús Rauch a šumivé víno Mionetto Prosecco premiešame v širšom podávacom pohári. Servírujeme ihneď, kým sa ľad neroztopí. Ako dekoráciu umiestnime na okraj pohára plátok limetky.