Hellmann´s

Šalát s grilovaným avokádom a ringlotami

Počet porcií: 2 Doba prípravy: 25 minút   Suroviny 3 ringloty 2 pevnejšie avokáda vanička rukoly olivový olej 80 g nastrúhaného parmezánu soľ, čerstvo mleté korenie Hellmann’s omáčka Brava     Postup 1.    Opatrne rozkrojíme a vykôstkujeme ringloty a avokáda,...

Kanapky „vajcia Benedikt“

Počet porcií: 2 - 4 Doba prípravy: 35 minút Suroviny 12 prepeličích vajíčok kvalitný biely toastový chlieb Hellmann‘s Majolenka Delikátna 2 – 3 plátky šunky najvyššej akosti trocha masla na potrenie chleba čerstvá pažítka čerstvo mleté korenie (červené) Postup 1.    Rúru...

Zemiakový šalát s jablkami

Počet porcií: 4 Doba prípravy: 30 minút Suroviny 450 g malých červených zemiakov, umytých 2 lyžičky čerstvej petržlenovej vňate, nasekanej ½ lyžičky cukru ½ lyžičky soli 125 ml Hellmann’s Majolenky Originál 1 lyžica Hellmann’s Gurmánskej horčice 2 stredne veľké červené jablká, nakrájané na...

Figy s parmskou šunkou (zapečené)

4 porcie   4 zrelé figy 8 plátkov parmskej šunky 100 g nivy vetvička tymianu 4 lyžice Hellmann's Majolenky Starej mamy   Štvrťky čerstvých fíg obalíme v polovici plátku šunky, pridáme kocku nivy a krátko (cca 4 minúty) zapečieme v rúre s grilom, rozohriatym na 220 ° C. Potom ozdobíme...

Chrumkavé taštičky plnené mäsom

8 taštičiek   16 plátkov tenkého cesta na jarné závitky o hrane 12 cm olej na vyprážanie 2 lyžice vody 2 lyžice múky na cestíčko "lepidlo" 4 lyžice Tatárskej omáčky Hellmann's sekaná pažítka   mäsová plnka 250 g mletého bravčového pliecka 50 g slaniny 1 stredná cibuľa soľ, čierne...

Pečené mini zemiačiky s plátkom cesnaku a bylinkou

4 porcie (8 jednohubiek)   8 miniatúrnych zemiakov aj so šupkou 2 väčšie strúčiky cesnaku vetvička rozmarínu 2 lyžice majolenky Hellmann's Originál hrubozrnná soľ čierne korenie   Zemiaky aj so šupkou dôkladne umyjeme, zabalíme do alobalu (všetky naraz) a pečieme cca 25 minút...

Kocky z opečeného lososa

4 porcie   400 g čerstvé filety z lososa - bez kože 2 lyžice tmavých sezamových semienok 4 lyžice Hellmann's Majolenky Starej mamy 1 menšia šupka z čerstvej šalátovej uhorky   1 chilli paprička 2 lyžice sladko-pálivej thajskej omáčky soľ rozmarínové krekry   Lososa nakrájame na...

Kokteil z grilovaného kuracieho mäsa s jablkami a hruškami

4 porcie   2 upečené kuracie stehná 1 jablko 1 hruška 4 kumquaty (malé citrusové ovocie s výraznou sladkou chuťou) 4 lyžice majolenky Hellmann's Originál 2 lyžice nahrubo nasekaných mandlí 1 malý baby rímsky šalát soľ   Mäso aj s kožou nakrájame na rezance, jablko aj hrušku taktiež ...

Paštéta z tofu s toastami z tmavého chleba

400 g bieleho tofu 200 g údeného tofu 2 veľké cibule 2 lyžice oleja 1 plechovka cíceru aj s nálevom (400 g) 4 strúčiky cesnaku vetvička tymianu soľ 4 lyžice Hellmann's Majolenky Starej mamy   Koreniny: štipka sušeného zázvoru, štipka majoránu, štipka muškátového kvetu, mletý kmín, čierne...

Záznamy: 1 - 9 zo 9

Nátierky

Nátierka z pečeného baklažánu s vlašskými orechmi

cca 300 g/počet porcií: 6   60 g Flora s maslom + 1 stredný baklažán (cca 400 g) + ¾ hrnčeka mletých vlašských orechov + 3 strúčiky cesnaku + 1 lyžička strúhaného zázvoru + ¼ lyžičky mletého nového korenia + ½ lyžičky mletej rímskej rasce + 2 lyžice olivového oleja (možno vynechať) + citrónová...

Nátierka s pečenými paprikami a fetou

cca 300 g/počet porcií: 6   100 g Flora s maslom + 1 veľká červená paprika + 80 g syra Feta + 1 menšia olúpaná červená cibuľa + 2 olúpané strúčiky cesnaku + 1 lyžica sekanej petržlenovej vňate + 4 bobule kapár + 1 lyžica čiernych olív bez kôstok + štipka senovky gréckej...

Bazalková nátierka

cca 300 g/počet porcií: 6   150 g Flora s maslom + 60 g lístkov čerstvej bazalky + 80 g sušených paradajok + ½ lyžičky mletej sladkej papriky + 1 lyžička plnotučnej horčice + soľ a mleté čierne korenie na dochutenie   Paradajky aj bazalku posekáme čo najviac najemno a vložíme do misy, kde...

Nátierka s údeným lososom

cca 300 g/počet porcií: 6   80 g Flora s maslom + 150 g údeného lososa + 1 čajová lyžička wasabi – ak máte radi jeho ostrejšiu a výraznejšiu chuť (potláča chuť lososa) + ½ lyžičky sójovej omáčky sweet + 60 g plátkov nakladaného zázvoru + 1 lyžica citrónovej šťavy + 1 cuketa alebo uhorka + 60 g...

Nátierka so sušenými paradajkami, kozím syrom a rozmarínom

cca 300 g/počet porcií: 6   130 g Flora s maslom + 130 g čerstvého kozieho syra + 10 ks sušených paradajok + 2 vetvičky rozmarínu + čerstvo mleté čierne korenie + soľ + polosušené paradajky na ozdobu   Sušené paradajky zalejeme horúcou vodou a necháme asi 5 minút odležať. Potom vodu...

Cesnaková nátierka z pečeného cesnaku s tymianom

Budeme potrebovať:   160 g Flora s maslom + 12 – 15 väčších strúčikov cesnaku + 5 vetvičiek čerstvého tymianu na ozdobu + citrónová šťava + čerstvo mleté čierne korenie + soľ + 50 g strúhaného parmezánu + ½ lyžice olivového oleja + alobal   Rúru predhrejeme na 175 °C. Neolúpané strúčiky...

Záznamy: 1 - 6 zo 6

Silvestrovské pohostenie

Paradajkový aspik s olivami a bazalkou

Prísady:   Na aspik:         750 g väčších rajčín         1 balíček Želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky Dr.Oetker         3 PL vody         100 g čiernych olív         100 g zelených...

Jahodový pohár

Prísady:   Na puding:          1 balíček Premium Puding Jahoda de Luxe Dr.Oetker          400 ml plnotučného mlieka          2-3 PL cukru   Na ozdobenie:          250 g čerstvých...

Silvestrovské cupcakes s vaječným likérom

Doba prípravy: asi 20 minút Doba pečenia: asi 20 minút Vystačí na: 12 kusov   Na cesto: 2 vajcia 100 g cukru 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker 130 ml oleja 130 ml vaječného likéru 230 g polohrubej múky 2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker Na krém: 1 balenie Krémovej náplne...