Aké sú džínsové trendy v roku 2024?

14.02.2024 10:31

Inšpirujte sa denimovou kolekciou značky F&F

Obrázok, na ktorom je osoba, ošatenie, džínsy, ľudská tvárAutomaticky generovaný popisNadčasový denim zostáva aj naďalej jedným z kľúčových módnych prvkov na svetových mólach a v kolekciách vplyvných dizajnérov. Tento populárny a večný materiál je viac ako len oblečenie - môžete ním ukázať svoju osobnosť, štýl a držať krok s trendmi. Akými kúskami neurobíte krok vedľa v roku 2024? Odpovede nájdete v najnovšej kolekcii značky F&F.
Navyše s kartou Clubcard získate od 14.2. do 27.2.2024 zľavu 25 % na dámske a pánske denimové produkty značky F&F.

Vykročte za novými dobrodružstvami s denimovými kúskami, ktoré sa stanú základom vášho šatníka a pozdvihnú každý outfit. Či už túžite po džínsoch s vypratým dizajnom alebo aktuálnym rozšíreným strihom, v kolekcii F&F Denim nájdete všetky novinky, ktoré hľadáte.

Rozšírené džínsy i denimové sukne

„Tento rok sa bude vo svete módy niesť v znamení vypraných, vybielených džínsov (bleached). Zo strihov prevládajú rifle s vysokým alebo stredne vysokým pásom (high rise alebo mid rise), ktoré svedčia takmer každému typu postavy. Trendy sú aj wide leg džínsy so širším strihom či tzv. boyfriend džínsy. V kurze sú aj midi a maxi denimové sukne so zvýšeným pásom. Rok 2024 bude patriť aj tmavému denimu, ktorý je šik a automaticky evokuje eleganciu," približuje Zuzana Žofčáková, módna štylistka pre F&F Slovakia.

 

Hity tejto sezóny sú základom denimovej kolekcie F&F. Wide leg džínsy prinášajú moderný pohľad na ikonický bohémsky štýl. Rozšírenie opticky predlžuje nohy a dokonalú postavu vyčarujú vďaka zakončeniu s vysokým pásom. Maxi puzdrová denimová sukňa s vysokým pásom a vreckami je inšpirovaná nostalgiou 90. rokov a je jedným z must-have” kúskov sezóny. 

Základom šatníka pre tento rok je aj oversized denimová košeľa, vďaka ktorej si vytvarujete šik outfit bez námahy. Je univerzálna a hodí sa takmer k čomukoľvek - pokojne aj k džínsom rovnakej farby. Práve monochromatický denimový outfit je jedným z ďalších súčasných trendov.

Svojho favorita v kolekcii F&F Denim má aj štylistka Zuzana Žofčáková: „Veľmi sa mi páčia tzv. bootcut džínsy s vysokým pásom, ktoré sú v kolekcii F&F dostupné v dvoch verziách (tmavší a svetlejší denim). V hornej časti obopínajú postavu a jemne sa rozširujú od kolien nadol. Nie sú však tak výrazne rozšírené ako zvonové džínsy, vďaka čomu sa dajú zastrčiť do čižiem. Sú veľmi versatilné, elegantné a hodia sa aj do práce.”

Ak však preferujete osvedčené strihy, F&F myslí i na vás. V ponuke nájdete aj stále obľúbené strihy ako skinny a slim džínsy či jegíny.

 

Kvalita aj udržateľnosť

Obrázok, na ktorom je ošatenie, osoba, nohavice, džínsyAutomaticky generovaný popisVďaka širokej škále veľkostí, priaznivým cenám a bohatej ponuke pre dámy i pánov si môže nájsť svoj vlastný štýl na túto sezónu úplne každý. Navyše, bez kompromisov v kvalite -  F&F ponúka kúsky s dlhou životnosťou vďaka použitiu prémiových vláken, ktoré zaisťujú odolnosť a trvácnosť. Vďaka tomu budú vaše F&F džínsy pevným základom pre váš kapsulový šatník.

Obľúbená módna značka nenavrhuje oblečenie len s ohľadom na nositeľky a nositeľov, ale aj planétu. Všetky denimové kúsky z aktuálnej kolekcie sú vyrobené z BCI (Better Cotton Initiative) bavlny, ktorá sa získava zo zodpovedných zdrojov. Okrem toho používa F&F metódu Jeanologica, vďaka ktorej je denimové oblečenie vyrobené so zníženým množstvom chemikálií, vody a energie. Na všetkých denimových produktoch nájdete symbol Made Mindfully, ktorý znamená, že spôsob výroby alebo produkcie použitých materiálov má pozitívnejší vplyv na životné prostredie ako ich konvenčné alternatívy.