Už sa nemusíte báť o svoj Samsung

07.08.2015 14:37
Spoločnosť Samsung Electronics Co., Ltd. bude robiť nové pravidlené aktualizácie systému Android, ktoré zaistia rýchle podchytenie nepokrytých bezpečnostných chýb. Tieto bezpečnostné aktualizácie budú prebiehať približne raz za mesiac.
 
Samsung nedávno vydal  aktualizáciu pre svoje zariadenia Galaxy z dôvodu odhalenej bezpečnostnej chyby na Androidoch nazývanej Stagefright. Spoločnosť ohlásila, že je potrebné včasné  pokrytie vážnych chýb, a plánuje ďalší vývoj tohto procesu a jeho včasné zavádzanie formou ďalších bezpečnostných aktualizácií.
 
„Vzhľadom na nedávno odhalené bezpečnostné chyby sme zmenili prístup a chceme zabezpečiť rýchlejšie bezpečnostné aktualizácie na našich zariadeniach. Softvér je neustále vystavený novým pokusom o zneužitie, a preto je pre nás najdôležitejšie vyvinúť rýchlo reagujúci systém, ktorý zabezpečí bezpečnostné opravy na našich zariadeniach a ich ďalšiu ochranu. Veríme, že tento nový systém posilní bezpečnosť našich zariadení a poskytne našim zákazníkom tie najlepšie skúsenosti s mobilnými zariadeniami,“ povedal Dong Jin Koh, viceprezident oddelenia mobilného výskumu a vývoja spoločnosti Samsung Electronics. 
 
Samsung v súčasnosti rokuje s partnermi po celom svete o zavedení tohto nového prístupu. 
V spolupráci s partnermi spoločnosť čoskoro vydá podrobnejšie informácie o konkrétnych modeloch a časových harmonogramoch.