Letné recepty s ružovým sektom

12.08.2016 21:17

Inšpirácií na dobre jedlo nikdy nie je dosť, preto Hubert v spolupráci s blogerkami z beautifood.sk pripravil pár tipov na letné recepty s ružovým sektom.

 

Šalát s jahodami a kuracím mäsom

·         kuracie prsia 1ks

·         3 lyžice olivového oleja

·         2 lyžice horčice

·         soľ

·         čierne korenie

·         ½ citróna

·         hrsť čerstvých jahôd

·         mix šalátových listov

·         balsamico

·         hrubozrnná soľ

·         syr feta

V uzatvárateľnom pohári zmiešame olivový olej, horčicu, šťavu z citróna, soľ a korenie. Pohár dobre uzavrieme a pretrepeme. Umyté kuracie prsia obalíme v marináde a necháme v chladničke odpočívať minimálne 20 minút. Grilujeme na rozpálenom grile, kým sa na mäse nevytvoria prúžky a je na dotyk pevné. Medzitým vo väčšej miske zmiešame šalátové listy, nakrájané jahody a syr feta.  Na vrch pridáme grilované kuracie prsia nakrájané na plátky, osolíme hrubozrnnou soľou a pokvapkáme balsamicom.  Podávame s ružovým sektom Hubert Grand rosé.

 

Letný dezert s ružovým sektom

·         vanilková zmrzlina

·         hrsť mätových lístkov

·         čerstvé čučoriedky alebo maliny

·         pusinky 2ks

·         ružový sekt Hubert Grand rosé

Do vínového pohára  postupne vrstvíme  kopček zmrzliny, čučoriedky (alebo maliny) a lístky mäty. Takto pripravený pohár zalejeme do 1/3 ružovým sektom.  Dozdobíme pusinkou a lístkom mäty. Konzumujeme ihneď.

 

 

Zdroj: beautifood.sk