Inteligentné spojenie technológie a módy

08.12.2015 11:05

- na Slovensko prichádzajú Huawei Watch

Spoločnosť Huawei Consumer Business Group (BG) predstavila na jesennom veľtrhu IFA v nemeckom Berlíne svoj model inteligentných hodiniek Huawei Watch. Tie sa svojím dizajnom inšpirovali klasickými hodinkami švajčiarskeho štýlu a dnes sú už dostupné aj na Slovensku. Ide o vôbec prvý model inteligentných hodiniek Huawei a zároveň ide o prvý prístroj svojho typu úspešne spájajúci svet technológie a módy.

 

Ideálny spoločník pre aktívny život

Inteligentné hodinky Huawei Watch bežia na rozhraní Android Wear™ a umožňujú ich nositeľom byť neustále v spojení. Upozornia na prichádzajúce hovory, textové správy alebo e-maily. Vďaka bezdrôtovému pripojeniu so slúchadlami pomocou Bluetooth a podpore sťahovania hudby pre offline počúvanie sú Huawei Watch ideálnym spoločníkom pre aktívny život. Prehrávanie hudby je možné spustiť hlasovým príkazom, rovnakým spôsobom môžu používatelia ovládať navigáciu. Praktická je taktiež funkcia pre vyhľadávanie strateného telefónu.

Vďaka poslednej verzii rozhrania Google Android Wear™ sú Huawei Watch vhodné rovnako tak pre používateľov s OS Android, ako aj majiteľov telefónov so systémom iOS.

Klasický dizajn

Ciferník inteligentných hodiniek Huawei Watch dosahuje priemer 42 mm, čo je tradičná veľkosť bežných náramkových hodiniek. Hodinky budú k dispozícii v rôznych spracovaniach  a to vo farbe ružového zlata, nerezovej a čiernej ocele, rovnako ako s rôznymi podobami ciferníkov vo variantoch luxusný, business, pre ženy, moderný a simplistický. Ponuka 22 mm remienkov zahŕňa vzory z nerezovej ocele, ružového zlata, čiernej ocele alebo z hnedej a čiernej kože. Náramky sú ľahko vymeniteľné za akékoľvek klasické remienky s 18 mm očkom.

Klasické výrobné postupy

Huawei Watch sú vyrobené zo špičkových materiálov a ponúkajú 1,4-palcový dotykový AMOLED displej chránený proti poškriabaniu zafírovým sklíčkom (preferovaný u výrobcov švajčiarskych hodiniek). Vyznačujú sa rovnako odolným telom z nerezovej ocele. Displej dosahuje rozlíšenie 400 × 400 pixlov a hustotu zobrazenia 286 ppi pri kontrastnom pomere 10 000:1. Ide tak v súčasnej dobe o najkvalitnejší displej pre Android Wear zariadenia.

Nová éra fitness technológií

Huawei Watch obsahujú taktiež senzor srdcového tepu, ktorý je ľahko vyvýšený pre ešte tesnejší kontakt s pokožkou pre presnejšie meranie. Šesťosí pohybový senzor s gyroskopom a akcelerometrom pomáha sledovať aktivitu používateľov a dokáže rozoznať rôzne druhy pohybov ako chôdzu, beh alebo šplhanie po skalách.

Spojenie sveta módy a technológií

Pri prezentácii a zdôraznení módneho vzhľadu svojej novinky spoločnosť Huawei vo svojej najbližšej kampani spojila sily s celebritami v oblasti módy na čele so slávnym módnym fotografom Mariom Testinom. V kampani sa predstavila  americká top modelka Karlie Kloss a jeden z najslávnejších mužských modelov, Sean O’Pry. Je to vôbec prvýkrát v histórii, čo spoločnosť Huawei spolupracuje s módnymi ikonami. Kampaň zahŕňa módne časopisy, OOH, aktivity v digitálnej sfére a neskorších etapách taktiež televízne reklamy.

Mario Testino k tomu dodáva: „Dnešný svet sa mení neuveriteľnou rýchlosťou a ľudia nechcú čakať na produkty, ktoré spĺňajú iba jednu z ich požiadaviek. Hľadáme okolo seba produkty, ktoré nás budú schopné sprevádzať komplexným moderným svetom vo všetkých aspektoch.“

„Moderné technologické zariadenia ale väčšinou neplnia taktiež estetickú úlohu. Preto tak veľmi oceňujem skĺbenie sveta technológií a elegantného vzhľadu, ktoré Huawei watch poskytujú.“

„V tejto kampani som si pred objektív zvolil Karlie Kloss a Sena O’Pry, pretože výborne reprezentujú súčasnú mladú generáciu a výborne sa k novým Huawei watch hodia. Spoluprácu s nimi som si veľmi užil.“

Top modelka Karlie Kloss dodáva: „Som nadšená, že som súčasťou tejto kampane, v ktorej spolupracujem práve s Mariom a Seanom. Móda a technológie hrajú v mojom živote veľmi dôležitú úlohu, preto ma teší, že sa oba svety v prípade Huawei watch výborne prepojili. Ich dizajn kombinuje klasický estetický vzhľad s najmodernejšími technológiami. Všetko potrebné mám vďaka nim na dosah.“

O svoje pocity sa podelil taktiež model Sean O’Pry: „Fotenie s Huawei watch bolo parádne – s Máriom za foťákom môžete vždy očakávať výnimočné situácie. Kampaň bola pre mňa jedinečná taktiež vďaka Karlie. Hodinky nosím ako vyjadrenie svojho postoja, ktorý ukazuje, že si cením svoj čas.“

 

Huawei Watch budú dostupné vo viac ako 20 krajinách sveta vrátane Slovenska, Českej republiky, USA, Veľkej Británie, Argentíny, Austrálie, Brazílie, Kanady, Dánska, Fínska, Francúzska, Nemecka, Hong Kongu, Talianska, Japonska, Nórska, Filipín, Ruska, Singapuru, Južnej Kórei, Španielska, Švédska, Švajčiarska a Spojených arabských emirátov. Ich cena sa pohybuje v závislosti od modelu od 399 Eur do 799 Eur. V novembri 2015 uviedla spoločnosť Huawei  na slovenský trh svoj prvý model inteligentných hodiniek Huawei Watch  v odporúčanej koncovej cene 399 Eur.

 

Technické parametre Huawei Watch

Displej: 1,4-palcový kruhový AMOLED displej s 0,6 mm hranou, rozlíšením 400 × 400 pixlov a hustotou pixlov 286 ppi

Pamäť: 512 MB RAM + 4 GB flash pamäť

Podpora OS: Android 4.3 a vyšší, iOS 8.2 a vyšší

Konektivita: Bluetooth 4.1 BLE, Wi-Fi

Senzory: gyroskop, akcelerometer, senzor srdcového rytmu (PPG), barometer

Batéria: 300 mAh (32 hodín v aktívnom režime)

Stupeň odolnosti: IP67

Hrúbka: 11,3 mm

Hmotnosť: 61 g s koženým náramkom

 

Pre viac informácií navštívte Huawei na consumer.huawei.com/sk/   

Aktuálne informácie zo sveta Huawei Consumer BG nájdete denne aktualizované na:

Facebook – CZ/SK: www.facebook.com/HuaweideviceCZSK

YouTube: www.youtube.com/user/HuaweiDeviceCZSK

 

 

Fotogaléria: Inteligentné hodinky Huawei Watch

Záznamy: 1 - 4 zo 9
1 | 2 | 3 >>